Voedie 116 dagenZo, dat was me het (zon)dagje wel! Gelukkig ging het maandag op wat duizeligheid en slapheid na stukken beter. Het zwemmen heb ik veiligheidshalve maar even overgeslagen deze maandagmorgen, want dat was nog iets teveel van het goede. Ik moest vandaag ook weer gewoon aan het werk en dat is toch iets belangrijker dan mezelf de vernieling in zwemmen. Het was al met al een rustig dagje waarbij ik me keurig heb gedragen qua eten. Het dagelijkse verplichte uurtje bewegen kwam in de avonduren met een wandeling door Meinerswijk. Het blijft lekker om 's avonds nog even de natuur in te gaan. Ik merkte alleen wel dat ik had ingeleverd door mijn avontuur van zondag. Anyway, tijd voor een terugblik op de maandag.Ontbijten met een smoothie

Hoewel ik me beter voelde wilde ik het toch qua voeding nog even rustig aan doen. Het gebakken ei met spek werd daarom vervangen door een smoothie met aardbei, blauwe bes, banaan, chiazaad en water. De helft dronk ik op, de andere helft was voor 's middags. Met een kan water naast mijn computer ging ik aan het werk. Tussendoor nam ik nog een kop koffie en een handje met noten. Het lukt me tot dusver nog prima om maximaal 2 tot 3 koppen koffie per dag te nemen. Als je weet dat ik er ook wel 10 tot 15 op een dag achterover kan slaan, dan snap je waarom ik toch wel een beetje trots ben op het feit dat ik het nu tot een minimum weet te beperken. Ik las trouwens ergens online een verhaal over een voetballer die geen koffie dronk. Volgens hem moest je na het drinken van iedere kop koffie 7 glazen water nemen om je vochthuishouding weer op orde te krijgen. Geen idee of het waar is, maar dat zoek ik uit. Ik ben wel heel benieuwd of dat zo is. 

 

Aan de wandel

Als lunch at ik een salade met sla, tomaat, paprika, komkommer en ei. 's Middags wederom een kan water in mijn buurt. In aanloop naar mijn marathon probeer ik ook weer wat oefeningen te doen die mijn buik- en rugspieren moeten versterken. Dat is best heftig. Ik deed deze middag een sessie, maar dat vond mijn lijf iets minder prettig. Niet naar luisteren, gewoon doorzetten. De restant van mijn smoothie kreeg ik als beloning. Als avondeten komkommersoep (kijk voor het recept op Tijd voor soep), een salade en een burger. Na een kop koffie gingen we kilometers maken en een uur aan de wandel. Met een kop thee sloot ik deze maandag af. Het was een relatief goede dag qua voeding. Ik heb me aan al mijn eigen regels gehouden en kon tevreden gaan slapen. Niet veel spannends dus, maar dat is ook weleens fijn. Voor de dinsdag stond weer een hardlooptraining gepland. Benieuwd hoe die is verlopen? Dat lees je morgen!

Lees ook: 
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping

Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan