Quartoze Juillet Villa Velperweg ArnhemHet is Quartorze Juillet. In Frankrijk wordt dit vandaag uitgebreid gevierd, maar bij Villa Velperweg in Arnhem namen we zondag alvast een voorproefje met een culinair festijn. De Franse zon moesten we er even bij denken, maar onder de parasols en in de open tenten was het deze zondagmiddag goed toeven.
Met accordeonmuziek op de achtergrond, heerlijke geuren van de barbecue en een goed glas wijn waanden we ons deze middag en avond geheel in Franse sferen. Salades in overvloed, gegrilde groentes, Franse kazen, vleeswaren, een barbecue waar hele snoekbaarzen, schollen en grote moten zalm werden bereid, diverse soorten vlees en natuurlijk ontbraken stokbrood en crêpes niet. Samen met 150 andere ‘feestvierders’ genoten we van de Franse keuken. 


Op naar Frankrijk

Voor de een zal het een voorproefje zijn geweest op de vakantie die komt, de ander wilde gewoon even genieten van het Franse leven. En wij, wij genoten mee. Net terug van vakantie in Italië waren we eigenlijk wel toe aan een andere keuken. En voilà, op naar Frankrijk. Na een paar eerste slokken van onze Grand Bateau Rouge uit 2012 van wijnhuis Robbers & Van den Hoogen verlieten we ons tafeltje om van het eten te gaan genieten. We hadden al verschillende bordjes eten voorbij zien komen en onze magen begonnen langzaam te knorren. Met zoveel keus is het lastig kiezen. Vissalade, een oester, vlees of wacht ik tot de snoekbaars klaar is? Oh en dan nog de plankjes vol kazen, paté en overige vleeswaren. Als groot liefhebber van kazen kon ik de verleiding niet weerstaan om daarmee te beginnen. Samen met het stokbrood dat ik zelf kon snijden met een ouderwetse ‘snijmachine’ had ik een heerlijk voorgerecht. 

Quarotze Julliet Villa VelperwegCrêpes van Souvenirs de France

Na de kazen schepte ik mijn bordje nog een aantal keer vol met overheerlijke gerechten en genoot ik van de vissalade, kippenpoten, zalm en snoekbaars. Hoewel er 150 feestvierders waren hoefde ik eigenlijk nergens te wachten en kon ik in alle rust de gerechten bekijken en opscheppen. De enige wachtrij was bij de crêpes van Souvenirs de France. Maar hé, we konden toch niet naar huis zonder een crêpe te hebben gegeten. Niet alleen de jeugd, maar ook volwassenen deden zich te goed aan deze flinterdunne pannenkoekjes met caramel, chocoladevlokken, jam of suiker. Het bakken ging gelukkig vrij snel en wij volwassenen waren als een kind zo blij toen er een crêpe op ons bord werd gelegd. Een lekker toetje! Met een kop koffie sloten we uren later Quartoze Julliet af. Wat een leuk concept! Voor 25 euro kun je zo’n dag uitgebreid eten en drinken. Wij schrijven het evenement alvast op in onze agenda voor volgend jaar.

Quarotze Julliet Villa VelperwegPrettige kennismaking met Villa Velperweg

Villa Velperweg opende twee jaar geleden de deuren aan de Velperweg in Arnhem. Het restaurant zit in een prachtig pand, waar ik al regelmatig langs was gefietst, maar eerlijk gezegd nog nooit had gegeten. Quatorze Juillet was een prettige kennismaking die zeker vraagt om een vervolg. Voordat we zondag vertrokken wierpen we nog even snel een blik op de kaart. Met gerechten als afgelakte buikspek met zoetzure groenten, doradefilet met kreeftensaus en gamba tosti, geitenkaasparels met structuren van biet en wortel en gekonfijte eendenbout met zoete aardappelcrème liep het water ons, ook al hadden we net goed gegeten, weer in de mond. Met een 3-gangenmenu voor 29,50 euro geniet je van een avondje tafelen met dagverse en seizoensgebonden producten. Daar kun je het eigenlijk niet voor laten.

Villa Velperweg, Velperweg 23, Arnhem, www.villavelperweg.nl