KookboekenToen ik een maand geleden voor Voedie een top 5 van kookboeken uit mijn boekenkast samen wilde stellen, kwam ik tot de ontdekking dat dat nog niet zo makkelijk was. De top 5 werd toen een kijkje in mijn boekenkast. Na deel 1 is het nu hoog tijd voor het vervolg. Ik ben weer in mijn verzameling gedoken en heb wederom weer vijf hele verschillende boeken geselecteerd.


500 soepen

Weliswaar niet het meest bijzondere kookboek uit mijn boekenkast, maar wel een van de eerste boeken die ik jaren geleden aanschafte, niet wetende dat ik ooit nog een blog zou beginnen over dit onderwerp. Mijn blog Tijd voor soep is nu enige dagen online en zal in de toekomst hopelijk vele soepliefhebbers inspireren. 500 Soepen is een leuk basiskookboek voor de beginnende soepmaker. In dit boek recepten voor maaltijdsoepen, pittige soepen, soepen met fruitige smaken, gekoelde varianten en gezonde en heilzame soepen.

 

Rutger bakt feestelijk

Van het eerste seizoen van Heel Holland Bakt heb ik niets gezien. Rutger kende ik dan ook niet, totdat ik bij de presentatie van zijn nieuwe boek Rutger bakt feestelijk mocht zijn. Tijdens de presentatie maakte hij enkele recepten uit het boek. Ik was verkocht en verklaarde gelijk de chocolade-sinaasappelmoelleux tot favoriet! Bijzonder aan mijn exemplaar is dat het gesigneerd is! Bak er een feest van staat er in geschreven en daar helpt dit boek zeker aan mee met verschillende feestelijke baksels, van gelukskoekjes tot macarons en parfaits.

 

Home made winter

Een krijgertje dit kookboek. De oorspronkelijke eigenaar deed niets meer met dit boek en wist dat ik graag in de keuken bezig ben. Ik had al wel veel over de Home made boeken gehoord, maar er nog nooit eentje aangeschaft. Home made winter is een ideaal kookboek voor de donkere wintermaanden met een heleboel verschillende recepten, van soep tot kroketten en pulled pork, maar ook overheerlijke desserts staan in het boek. Ik houd van boeken met veel foto's en sfeer en daar voldoet dit boek aan met als plus verschillende illustraties ter afwisseling.

 

100 Groene Smoothies

Een nieuw jaar, nieuwe goede voornemens. Gezonder eten is daar een van. Het boek 100 Groene Smoothies is voor mij een ideaal boek om te zorgen voor een verantwoord ontbijt. Het handige van dit boek is dat de smoothies per groente zijn gerangschikt. Ideaal als ik nog een restje groente van de dag daarvoor over heb. Dit kan ik dan perfect als basis voor de smoothie gebruiken. Het boek geeft daarnaast ook handige tips en feitjes. Een mooi naslagwerk die een prominente plek in mijn boekenkast heeft (en daar ook regelmatig uit wordt gehaald).

 

Het hardloperskookboek

Enigszins een vreemde eend in de bijt, maar voor mij als marathonloper mag dit boek niet in mijn kast ontbreken. Het boek geeft een heleboel nuttige tips en recepten voor de (marathon)loper. Wat kun je eten voordat je gaat trainen? Wat moet je eten vlak voor een marathon? En hoe zit het met vocht? Natuurlijk ontbreken recepten voor pasta en pannenkoeken niet, maar ook doe je in dit boek inspiratie op voor snacks. Ik heb begrepen dat er momenteel wordt gewerkt aan een tweede deel. Ik ben benieuwd! 

Wat is jouw favoriete kookboek?