Kliek&coHoeveel bruikbaar eten gooi jij wekelijks weg? Ik kan het niet uitdrukken in gewicht of aantallen, maar het gebeurt bij ons thuis regelmatig dat ik in mijn enthousiasme van alles inkoop, maar dit vervolgens weg moet gooien omdat het verlept is of er zich een laagje schimmel heeft gevormd. Ik houd van koken en veel verschillende gerechten uitproberen, maar dat betekent wel dat de kast met ingrediënten (een keer gebruikt) uitpuilt en maanden later, voorbij de houdbaarheidsdatum, in de prullenbak wordt gegooid. Dat kan anders!

 


Voedselverspilling tegengaan

Een maand lang geen bruikbaar voedsel verspillen. Klinkt als een uitdaging! Kliek&Co is in oktober gestart met een actie tegen voedselverspilling. Zij willen mij en vele anderen bewust maken van hoeveel eten er wordt weggegooid en hoe wij hier als consument een verschil in kunnen maken. Dit doen ze aan de hand van een voedselchallenge waarbij je tenminste een maand lang geen bruikbaar voedsel meer weg zult gooien.

 

Tijd voor een challenge

Elke eerste van de maand start een nieuwe groep. Je kunt je nu aanmelden voor de maanden december en januari. Na je inschrijving krijg je meer informatie en tips om je goed voor te bereiden. De inschrijving is gratis. Wist jij dat Nederlanders dagelijks gemiddeld twee ons groente, vlees en ander bruikbaar voedsel weggooien? Dit betekent 50 kilo voedsel per persoon per jaar! In geld uitgedrukt is dit bijna 400 euro per huishouden per jaar. Ik zeg: makkelijk verdienen. Tijd voor een challenge.

 

Inschrijven

Via de website van Kliek&Co kun je je inschrijven. Ik ga vanaf januari aan de slag met deze challenge. Wie volgt? Als er meer liefhebbers zijn dan kunnen we elkaar misschien ook voorzien van tips!