Boer KrispijnHoe koppel je (h)eerlijke groente aan groene energie? Boer Krispijn van den Heuvel uit de Noordoostpolder heeft hier iets op bedacht. Consumenten en bedrijven die investeren in zonnepanelen op zijn schuurdak verdienen rendement in de vorm van tegoedbonnen voor biologische groente en fruit. Kijk, dat is een duidelijk gevalletje win-win!

 

Zonnepanelen op schuurdaken

Krispijn en zijn collega-telers van BioRomeo stellen hun schuurdaken beschikbaar voor zonnepanelen. Mensen die hierin investeren, krijgen biologische producten als tegenprestatie. De minimale inleg bedraagt 250 euro per eenheid, goed voor zes jaar lang een BioRomeo 'Groen-te-goedbon'. Elke bon staat voor 50 euro aan biologische aardappelen, groente en fruit van het seizoen, aangevuld met kaas en eieren. Er zijn vier momenten per jaar dat je deze bon kunt verzilveren.

 

Verrassende biologische producten

Dat betekent dat je door 250 euro te investeren in zonnepanelen, 300 euro biologische producten terugkrijgt. Geen slechte ‘investering’ lijkt mij. Je helpt niet alleen mee aan de totstandkoming van meer groene energie, maar krijgt er ook nog eens biologische groente voor terug. BioRomeo werkt samen met het crowdfundingsplatform Zonnepanelendelen. Via de website van dit platform kun je deelnemen aan deze actie. Wacht niet te lang, je hebt nog maar anderhalve maand te tijd om je steentje bij te dragen. Voor meer informatie:  https://www.zonnepanelendelen.nl/project/bio-romeo.