De weken vliegen voorbij! Het bijhouden van een eetdagboek is even wennen omdat je steeds moet noteren wat je naar binnen stopt, maar geeft wel een goed beeld van je eetgewoontes. Ik merk dat ik op doordeweekse dagen wel redelijk goed eet, alleen het voldoende drinken blijft nog steeds een opgave. Deze week weer een leuk nieuw gerecht ontdekt, geschikt voor zowel lunch als avondeten. Door nieuwe dingen uit te proberen wil ik zorgen voor wat meer variatie in mijn eetpatroon aangezien ik nu ’s middags veelal salade eet en toch ook weleens wat anders wil.

 

Maandag

Boekweit met chiazaad, appel, tahin en amandelmelk en sinaasappelsap vormen deze dag mijn ontbijt. Na een kop koffie en een halve liter water neem ik een handje noten als tussendoortje. Mijn lunch bestaat uit een salade met ei, tomaat, komkommer en paprika. ’s Middags neem ik een sapje van kokoswater, banaan en aardbei als tussendoortje. Ik eet deze avond alleen en maak het mezelf makkelijk door wederom een salade te eten met de ingrediënten die ik nog in huis heb.

 

Dinsdag

Met een glas vers geperste sinaasappelsap en een schaaltje muesli met banaan, aardbei en rode bessen start ik de dag. Ik eet niet zo heel vaak muesli, maar als ik het eet dan meng ik het door Turkse yoghurt omdat we dit nu eenmaal in huis hebben. Ik heb eigenlijk geen idee welke yoghurt of kwark je eigenlijk het beste kunt gebruiken. Dat ga ik eens uitzoeken! Gedurende de ochtend twee koppen koffie en ik begin aan mijn tweede halve liter water. Als tussendoortje een handje noten. Het werd een late lunch vandaag. Sla met tomaat, komkommer, lenteui, ei en rozijnen dit keer. Met als toetje een kop koffie. Het tussendoortje heb ik overgeslagen. Ik had totaal geen zin in avondeten, maar wilde nog wel gaan hardlopen en er moest dus wel iets in. Het werd een maaltijdreep van Weight Watchers die ik ooit had gekocht als herstelreep na lange duurlopen. Ik dronk de helft van de smoothie koriander, banaan, aardbeien, kokoswater die ik als avondmaaltijd maakte. De rest kwam na het hardlopen. Tijdens het hardlopen dronk ik kokoswater en naderhand, naast de smoothie, koffie.

 

Woensdag

Aangezien ik nog een grote hoeveelheid koriander in de koelkast had liggen, evenals bananen en aardbeien, maakte ik als ontbijt een smoothie. Ik dronk er een kop verse muntthee bij. Gedurende de ochtend twee koppen koffie en een halve liter water. Als tussendoortje twee speltcrackers met rauwe ham. Met een lege maag boodschappen doen is nooit een goed idee zeggen ze, maar toch deed ik het. Puur uit praktisch oogpunt. Ik had geen zin om lunch te maken en kon bij de supermarkt dan gelijk een kant en klare salade meenemen. Na de lunch een kop koffie en als tussendoortje nam ik wederom een speltcracker met rauwe ham. Het avondeten bestond uit wraps van kikkererwtenmeel, gevuld met verse guacamole, courgette, tomaat, ui en worst. Het was de eerste keer dat ik zelf wraps maakte van kikkererwtenmeel en het is echt een aanrader. Ook heel eenvoudig. Je neemt 100 gram meel, 100 gram water, 100 gram amandelmelk en een ei. That’s all. Mixen en bakken maar. Na het eten een kop koffie.

 

Donderdag

Goedemorgen! Als ontbijt verse jus en chocolademuesli. Ik merk dat ik ’s ochtends sneller naar muesli grijp nu ik een voorraadje heb aangelegd. Tussendoor drink ik twee koppen koffie en een halve liter water. Ik eet verder twee granenbiscuits. Als lunch maak ik de wraps opnieuw van gisteravond en beleg ze dit keer met sla, tomaat en mozzarellabolletjes. Ik bewaar een wrap van kikkererwtenmeel omdat ik deze in wil vriezen en zo wil testen of het eetbaar uit de vriezer komt. Zo ja, dan is dat wel handig om op voorraad te hebben. Omdat ik voor het avondeten ging hardlopen at ik een maaltijdreep van Weight Watchers en dronk een halve liter water. Voor tijdens het hardlopen twee flesjes kokoswater, aangelengd met water. Na het hardlopen maakte ik een smoothie van koriander, aardbei, banaan en kokoswater en at er een salade bij. ’s Avonds nog twee koppen koffie.

 

Vrijdag

Verse sinaasappelsap en boekweit met chiazaad, appel, tahin en amandelmelk vormden een goede start van de dag. Koffie en water gedurende de ochtend en als lunch een omelet met groente. ’s Middags vertrokken we naar vrienden die met hun kinderen in Epe op de camping staan. We dronken daar thee en gingen ’s avonds eten bij het pannenkoekenrestaurant. Voor mij werd het een pannenkoek met gyros en ik dronk er spa rood bij. Als toetje nog een kop koffie. De rest van de avond eigenlijk niet meer gedronken, maar wel chips gegeten.....

 

Zaterdag

Boterhammen met hagelslag als ontbijt, samen met thee. In de loop van de ochtend nog een kopje thee en tussen de middag wederom boterhammen en thee als drinken. ’s Middags als tussendoortje appelcake en nog meer thee, gevolgd door een biertje. Omdat ik opeens enorme hoofdpijn kreeg ben ik water gaan drinken omdat ik gedurende de dag veel te weinig had gedronken, maar het hielp niet. Avondeten was er barbecue met salade, stokbrood met kruidenboter en vlees. Ik ben daar water bij blijven drinken, maar het hielp niet voor de hoofdpijn. Uiteindelijk ben ik thuis ziek mijn bed ingedoken nadat mijn avondeten zich via dezelfde weg waarmee het naar binnen werd gebracht naar buiten is gekomen (sorry voor de onsmakelijke details).

 

Zondag

Ik voelde me weer goed genoeg om normaal te eten en begon de dag met ei en koffie. De lunch bestond uit een broodje mozzarella, tomaat en basilicum. Ik voelde me deze dag nog wel slap, maar mijn eetlust was in ieder geval weer terug. Ik dronk tussendoor water en muntthee en ’s avonds aten we couscoussalade met worstjes en een yoghurtdressing met munt. Ik sloot de dag af met koffie.

 

Lees ook mijn eerdere eetdagboeken
Eetdagboek: nieuwe smoothie- en saprecepten 
Eetdagboek: op weg naar een bewustere levensstijl