Sinds ik bewuster ben gaan eten en onder meer zuivel uit mijn menu heb geschrapt, heb ik mijn dagelijkse schaaltje yoghurt met muesli en/of fruit en superfoods moeten vervangen door iets anders.
Ik begin de dag regelmatig met een smoothie met amandelmelk, diverse soorten fruit en hennepzaad. Af en toe wissel ik het af met een schaaltje boekweit met amandelmelk, chia, appel en tahin. En toch blijft er iets knagen want als je het hebt over bewuster eten, dan wordt daar vaak automatisch het woord gevarieerd aan gekoppeld en daar heb ik wat moeite mee.


 

Gevarieerd eten

Natuurlijk zijn er op verschillende receptensite volop ontbijtsuggesties te vinden, maar op de een of andere manier blijf ik vasthouden aan mijn smoothie. Dankzij Vegadutchie heb ik mijn repertoire al uitgebreid met boekweitpudding. En oh ja, ik heb met name op de zondagen voordat ik ging sporten pannenkoeken gebakken, bestaande uit banaan, ei, kokosmelk, krengen en rozijnen, maar daar was ik ook wel weer op uitgekeken. Maar ik kom niet van het vervelende gevoel af dat ik meer variatie aan moet brengen.
Eigenlijk is het een idiote gedachtegang, want wat eet jij iedere morgen? Een boterham met kaas en een met hagelslag? Een schaaltje muesli? Misschien is dit gevoel ook wel te verklaren doordat als je bewuster eet en, zoals in mijn geval, brood, zuivel, suiker, weglaat dat je dan wel het idee hebt dat je extra goed voor jezelf moet zorgen om goed gevoed te blijven. Wie helpt mij aan een aantal handige recepten?