Laat jij je verleiden door verpakkingen? Ik wel. Niet in alle gevallen (gelukkig), maar als ik een fles wijn uit moet zoeken en ik kan kiezen tussen een aantal, dan is het etiket en de vorm van de fles van doorslaggevend belang.
Hetzelfde verging het mij met de Roo’bar, de raw repen met superfoods. Zeg nou eerlijk, deze gekleurde verpakkingen met oogjes kun je toch niet laten liggen? En dus kocht ik er gelijk vier, hopend dat de smaak net zo goed zou zijn als de verpakking!

 

Roo’bar in acht soorten

De Roo’bar is er in acht soorten van 50 gram, te weten Hemp protein & Chia, Inca berry & Orange, Goji berry, Maca & Cranberry, Chia & Coconut, Cacao Nibs & Almods, Roseship en Cacao. Alle repen zijn 100% raw, met uitzondering van de Maca & Cranberry, die is 80% raw. Alle gebruikte producten zijn raw en biologisch. De Roo’bar vindt zijn oorsprong in Bulgarije waar Anita Klasanova voor de eerste My Organic Market in dat land, die ze samen runde met Kalin Klasanov, met de hand raw repen maakte. Mensen waren hierover zo enthousiast dat ze besloten om de repen in productie te namen. Hiervoor sloegen ze de handen ineen met Yani Dragov, de manager van Zelen Bio, een distributeur uit Bulgarije. Na negen maanden was de Roo’bar geboren en de rest is geschiedenis. In ruim twintig landen over de hele wereld is de reep inmiddels verkrijgbaar.

 

Proeven

Ik proefde als eerste de Chia & Coconut reep, bestaande uit de ingrediënten dadels, kokos (22%), chia (8%), rozenbottelpoeder en citroenolie. En laat ik het maar gelijk verklappen, die was lekker! De reep bevat geen melk, soja en gluten, is geschikt voor vegetariërs, veganisten en rawfood enthousiasten en kan eigenlijk op ieder moment van de dag gegeten worden. De reep zelf zag er niet alleen mooi uit, een goede textuur, maar ook de smaak was perfect. Geen overheersende kokossmaak gelukkig, wel proefde je de chiazaadjes duidelijk terug, omdat dat het enige harde ingrediënt van de reep was.
Al na de eerste twee happen had ik het idee dat de reep goed vulde! In no time was de reep op. Daarna toch maar eens op de verpakking gekeken hoeveel calorieën ik naar binnen had gewerkt. Een reep bevat 392kcal per 100 gram. Aangezien de reep 50 gram was had ik stiekem met dit tussendoortje toch een kleine 200 kcal naar binnen gewerkt. Ach, het was het waard. Ik heb een lekker en verantwoord tussendoortje gevonden! De overige drie repen die ik nog in huis heb zullen in ieder geval niet lang blijven liggen. Ik vind het ook wel een fijne optie om er altijd standaard een in mijn tas te hebben voor noodgevallen.

 

Verkrijgbaarheid Roo’bar

Ik kocht mijn repen bij Rawsome in Arnhem, maar online zijn ze ook verkrijgbaar. Ik betaalde volgens mij 1,89 euro per reep. Via webshops online betaal je per 16 repen 28,66 euro.