Plannen, plannen, plannen. Het is, in mijn ogen, een van de belangrijkste randvoorwaarden om gezond te eten. In aanloop naar mijn paleo experiment heb ik boodschappen voor de hele week in huis gehaald en daar heb ik nu profijt van! Ik bereid iedere dag mijn ontbijt en lunch voor en kijk ’s morgens of ik echt alles in huis heb voor de avondmaaltijd. Ik kom veel minder in de supermarkt gedurende de week en stel mezelf dus ook niet bloot aan verleidingen. Dag 2 van mijn paleo experiment verliep even vlekkeloos als dag 1. Ik bleek alleen geen spinazie meer in huis te hebben voor een omelet en heb dus gerechten omgewisseld en waagde me aan de chocoladesmoothie.

Eens maar nooit meer

Voor mij een hele onderneming aangezien ik geen liefhebber ben van chocolademelk en in deze smoothie ging amandelmelk en rauwe cacao. Ik heb er 20 minuten over gedaan om de chocoladesmoothie op te drinken en het was geen succes. Eens maar nooit meer! Gelukkig zijn er volop andere mogelijkheden. Mijn lunch bestond uit een salade met gerookte kip, venkel en peer. Een supercombinatie. Ik heb me nooit gerealiseerd dat peer ook heel goed in een salade past. Als je net als ik niet zo’n fruiteter bent, is het wel een tip om fruit in je salade te verwerken. Krijg je het toch binnen!
De avondmaaltijd bestond uit koolvis, kerriesaus en roerbakgroente. Lekker! Als tussendoortjes at ik pompoensoep, gemengde noten en een appel. Hoewel ik momenteel op een menu van 2000 kcal leef, voel ik me net zo goed als in de weken dat ik veel meer eet. Aangezien ik ook aan het trainen ben voor een marathon moet ik wel goed in de gaten houden of ik niet iets tekort kom!

Op het menu voor dag 3 staat een omelet, witlofsalade en oesterzwammen, kipfilet, ui en zoete aardappel.

Lees ook

- Benieuwd hoe ik tot besluit ben gekomen om paleo te eten? Lees dan mijn eerdere blog Eten zoals de oermens

- Hoe ik me heb voorbereid? Lees mijn blog Aan de vooravond van drie weken paleo

- Teruglezen hoe mijn eerste dag is bevallen? Lees mijn blog Mijn eerste dag paleo