Als ik aan veganistisch eten denk, dan denk ik aan hele andere dingen dan aan de recepten die ik in het boek Vegan Delight van Saskia Roeda tegenkom. Bladerend door het kookboek kom ik echter tot de conlcusie dat ik toch al wel regelmatig plantaardig eet en dat het helemaal niet zo'n ver van mijn bed show is als ik wellicht in eerste instantie dacht.Mijn vooroordeel: het is enorm lastig, tijdrovend en saai. Maar eigenlijk past het al heel goed bij mijn levensstijl. Benieuwd of dit bij jou ook het geval is? Doe dan mee aan de winactie. Ik mag namelijk een exemplaar van het boek weggeven.

Eigentijdse, bourgondische veganrecepten 

Vegan Delight bevat 50 eigentijdse, bourgondische veganrecepten die in een handomdraai klaar te maken zijn. Naast het feit dat het makkelijk te bereiden maaltijden zijn, heeft plantaardig eten ook nog als voordeel dat je je fitter gaat voelen, je cholesterol lager wordt en je immuunsysteem een boost krijgt. De gerechten zijn niet alleen gezond, maar in het boek doe je ook volop inspiratie op hoe je het ook nog eens als kunstwerkjes kunt presenteren. Het boek bevat naast recepten voor shakes en sapjes, ontbijt, lunch, diner en dessert ook een vegan-detoxplan. De recepten uit Vegan Delight zijn perfect uitgebalanceerd in eiwitten, vetten en koolhydraten. Dat is iets waar ik bij het bereiden van mijn gezonde maaltijden nog weleens problemen mee heb, maar deze recepten helpen mij goed op weg. Bovendien zijn de gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker.  

Hoe doe je mee

Meedoen is simpel. Aangezien ik zelf helemaal geen liefhebber ben van winacties waarbij je een reden aan moet geven waarom jij de prijs zou moeten winnen etc. hou ik het beperkt tot de volgende stappen: 

1. Like de pagina van Voedie op Facebook
2. Deel het bericht over de winactie 

Meedoen kan tot en met zondag 22 november.