Voedie Nog 103 dagenOf ik mijn uur beweging zondag heb gehaald? Nee. Daar kan ik kort over zijn. Het plan was om 17,5 kilometer te gaan lopen, maar de regen heeft me daarvan weerhouden. Zwak, mietje, je bent toch niet van suiker. Kom maar op! Feit is dat ik er echt niet de lol van in zie om me compleet nat te laten regenen. Als ik dat wil dan ga ik wel naar het zwembad. De hele dag was het wachten op het moment dat de regen af zou nemen, maar dit moment is niet gekomen. En dus geen duurloop en dus geen beweging. De geplande rustdag van maandag vond dus een dag eerder plaats. Ook niet verkeerd. Even mijn lichaam in de relaxstand na alle beweging van afgelopen week.
Strak regime op eetgebied

Ik mag het dan weliswaar op sportief gebied een dagje af hebben laten weten, qua eten is het nog steeds een strak regime. Na het ontwaken met een kop koffie heb ik ontbeten met een gebakken ei met wat sla en groente. Nog een koffie en een glas sinaasappelsap daarna. Lunch bestond uit een bosbessencrumble. Het was volgens mij Rens Kroesdag zondag want ook het avondeten was een recept uit haar boek. De bosbessencrumble was zalig! Heel eenvoudig, maar voedzaam en lekker. Als tussendoortje 's middags nog een smoothie banaan, mango en sinaasappelsap. Het avondeten bestond uit tortilla's. Geen succes!

Bereidingstijden die nooit kloppen

Voor koken.blog had ik net een blog online gezet met een review van het boek van Rens Kroes. Makkelijke recepten beschreef ik daar. Nou, behalve die voor de tortilla's. Die 35 minuten werk liepen uit op 70 minuten. Kan iemand mij uitleggen waarom de bereidingstijden nooit kloppen in zo'n boek? Hebben ze geen testpanels die het gerecht voor het eerst onder ogen krijgen en dan de bereidingstijd klokken? Creëer ik nou net voor mezelf een baan? In ieder geval waren de tortilla's geen succes, de vulling (veel bonen, paprika, lente-ui, gebakken zoete aardappel) met een avocadodip gelukkig wel. 's Avonds nog wat koffie en dat was het. Ik vrees dat ik deze dag ook niet echt aan de juiste hoeveelheid vocht ben toegekomen.

Tip van de dag: koop je groente en fruit lokaal

Heb je moeite met het het eten van voldoende groente en/of fruit? Maak er dan gewoon een feestje van. Ga eens langs bij de boer in de buurt om te kijken wat daar het assortiment is. Ga bij voorkeur op de fiets zodat je ook nog wat extra beweging krijgt. Voordeel van kopen bij de boer is dat je ook nog eens duurzaam bezig bent. Bovendien eet je dan echt van de seizoenen en maakt het je ook nog eens bewust van het feit dat het mooi is dat we het hele jaar door bepaalde groenten kunnen eten, maar dat die wel van ver moeten komen om onderdeel van je maaltijd uit te maken. Om het nog makkelijker voor je te maken kun je bij lokale boeren of bedrijven in sommige gevallen ook een groenteabonnement afsluiten. Elke week staat er dan een pakket voor je klaar en is het een verrassing waarmee je nu weer aan de slag gaat. Mij heeft dat in het verleden echt geholpen om wat gevarieerder te eten en ook groenten te proberen die ik anders nooit gegeten zou hebben. Pastinaak bijvoorbeeld is nu een van mijn favorieten.

 

Lees ook: 
Nog 104 dagen: Let's get started
Nog 105 dagen: Vrijdag weegdag

Nog 106 dagen: De dag voor het tweede weegmoment

Nog 107 dagen: Geen bootcamp maar boostcamp

Nog 108 dagen: Lang leve de weekplanning

Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan