Voedie Nog 113 dagenHet is de laatste dag voor het eerste weegmoment. Wat zou deze eerste week me aan kiloverlies hebben opgeleverd? Nu het moment dichterbij komt merk ik dat ik het opeens niet eens meer wil weten, bang voor tegenvallende resultaten. Maar wat valt tegen? Een halve kilo, een kilo? Het gezond eten gaat me goed af, het sporten ook, dus de weegschaal zal minder aan moeten geven. Deze morgen begin ik met een rondje hardlopen (op een nuchtere maag). Om 7.00 uur sta ik buiten voor een rondje van 10 kilometer in een heel rustig tempo. Voor onderweg twee flesjes kokoswater mee. Zo vroeg op de ochtend is het al behoorlijk warm en ik ben blij dat ik voor een rustig tempo heb gekozen. Op deze manier is het goed vol te houden.
Veel water om verloren vocht aan te vullen

Na het hardlopen moet ik snel ontbijten omdat ik om 9.00 uur weer aan het werk moet. Ik prop mijn gebakken ei naar binnen, evenals mijn glas sinaasappelsap. Pff, volgende keer iets langer de tijd ervoor nemen. Het eten smaakt spontaan niet en ik krijg het bijna niet naar binnen. Ik merk dat ik toch behoorlijk wat vocht ben verloren tijdens het hardlopen en dus moet het aangevuld worden. Ik drink veel water! Als tussendoortje eet ik een restje komkommersoep. Tussen de middag als lunch salade met het restje zalm van gisteren en verder wat tomaat, komkommer, sla en augurk. Na een kopje koffie weer aan de slag. Ik drink nog behoorlijk wat water 's middags en als tussendoortje twee maiswafels met aardbeien.

Tijd voor een biertje

Het avondeten is hetzelfde als woensdagavond, alleen eten we er nu geen vis bij maar een restje shoarma uit de vriezer. Nog een kop koffie toe. Ik heb de hele week nog geen alcohol gedronken en heb met mezelf afgesproken dat ik die avond een biertje mag drinken. We gaan naar Vitesse en bij een voetbalwedstrijd hoort bier. Daar denkt de UEFA echter anders over. Alleen maar alcoholvrijbier verkrijgbaar! Daar gaat mijn biertje. In plaats daarvan een sapje met mango, banaan en sinaasappelsap. Eenmaal terug van de wedstrijd had ik thuis natuurlijk nog een biertje kunnen drinken, maar heb dat niet gedaan. Ik wacht wel op een ander moment. En dan is het alweer tijd voor de tip van de dag.

Tip van de dag: tussendoortjes

Het is af en toe heel verleidelijk om tussendoortjes over te slaan en alleen maar drie keer per dag goed te eten. Of erger nog, een maaltijd overslaan. Hierdoor raakt je stofwisseling in de war en dat zorgt ervoor dat je niet afvalt. Je kunt er zelfs iets van aankomen. Laat de motor draaien, blijf de stofwisseling stimuleren door (gezonde) tussendoortjes te nemen. Bovendien helpen tussendoortjes om je hongerige gevoel tegen te gaan. Noten, groenten of fruit zijn goede opties. Denk bijvoorbeeld aan snacktomaatjes of een appel. Noten bevatten veel gezonde vetten en stimuleren het afvallen. Eet niet gelijk de hele verpakking leeg, want zoveel (weliswaar gezond) vet heeft het lijf ook weer niet nodig. 

Lees ook: 
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op

Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude

Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje

Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping

Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan