Voedie Nog 114 dagen6.30 uur. Vroeg uit de veren. Wakker worden in het zwembad tijdens 60 banen zwemmen. Hoewel ik soms best wat langer wil slapen, weet ik ook dat dit het enige moment van de dag is om te zwemmen. Het is een fijne manier van bewegen. En hoewel het af en toe best saai kan zijn, steeds die baantjes heen en weer, is het voor mij ook wel een manier om plannen voor die dag te maken. En dan ondertussen ook nog zorgen dat ik niet de tel kwijtraak! Hard werken dus eigenlijk. Ik zwem nu nog steeds schoolslag, maar ga een zwembrilletje aanschaffen zodat ik met mijn hoofd onder water kan (want lenzen en onder water is een slechte combinatie) en ook de borstcrawl kan gaan oefenen. Als ik dan kan hardlopen en kan zwemmen dan hoef ik alleen nog maar te leren fietsen op een racefiets en ben ik klaar voor de triathlon.


Salade met zalm als lunch

Na de halve liter water die ik na het zwemmen heb gedronken at ik een gebakken ei met spek en een glas sinaasappelsap. Ik had voor deze week als ontbijt allemaal ingrediënten in huis gehaald, zoals ontbijtmuffins en crumble, maar ik had gewoon te weinig tijd om de ovengerechten te maken. Dus grijp ik weer terug op mijn klassieker. De weekplanning moet er echt komen! Tijdens het werken een kan citroenwater leeggedronken en als tussendoortje druiven. Als lunch had ik ditmaal salade met zalm, augurk, komkommer en tomaat. Lekker! 's Middags weer een kan water naast me.

 

Maiswafels met aardbeien

Ik merk dat ik het aardig zat aan het worden ben om de hele week hetzelfde te eten. Eigen schuld, dikke bult, moet ik het maar beter voorbereiden. Het fijne van bloggen over dit onderwerp is dat je iedere keer echt even goed stilstaat bij wat je aan het doen bent. Steeds hetzelfde eten zorgt er bij mij voor dat ik geen zin heb in wat ik nog heb liggen en dan neig naar slechtere alternatieven. Gelukkig hebben we niets in huis dus de verleiding blijft me enigszins bespaard. Ik moet er echt voor zorgen dat ik me kan verheugen op gezonde tussendoortjes. Voor deze woensdagmiddag had ik verzonnen dat ik van mijn aardbeien geen smoothie ging maken, maar dat ik twee maiswafels ging beleggen met aardbeien. En dat is best lekker! De maiswafels zijn een soort rijstwafels voorzien van amaranth, gierst en lijnzaad. Met 24kcal per wafel kun je er als tussendoortje best twee wegtikken.

 

Ratatouille als avondeten

Voor het avondeten was het weer even zoeken, maar 's ochtends in het zwembad kreeg ik een brainwave. Of zullen we het houden op de goede invloeden van chloor? In ieder geval wilde ik ratatouille gaan maken met quinoa en vis. Je mikt courgette, aubergine, paprika, knoflook en ui in een schaal met olijfolie, zout en peper in de oven. Laat het een klein uurtje pruttelen, daarna nog wat tomatensaus en klaar is dat gedeelte van je maaltijd. Ideaal om veel groenten binnen te krijgen. Ik maak het binnenkort nog wel een keer en dan deel ik het recept wel een keer op Voedie. Nu heb ik er niet echt mooie foto's van. Samen met wat zalm en quinoa was het een perfecte maaltijd. 's Avonds nog koffie en water en de dag is alweer om.

 

Tip van de dag: chocolade

Chocolade eten is goed voor je gezondheid! Kies dan geen melkchocolade, maar chocolade met een hoog cacaogehalte. Hoe meer cacao, hoe minder suiker en hoe meer oxidanten. Het is wetenschappelijk bewezen dat het een boost aan je immuunsysteem geeft. Het beschermt je hart en zorgt bovendien voor een goed humeur. Als je 's avonds het koekje bij de koffie of thee vervangt door twee stukjes (en dus niet de hele reep!), dan hoef je je dus helemaal niet schuldig te voelen.

Lees ook: 
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude

Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje

Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping

Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan