Voor pompoensoep kun je me altijd wakker maken! Gedurende het seizoen heb ik altijd wel een voorraadje liggen. Ik sla eens in de zoveel tijd ‘groot’ in bij een landwinkel bij ons in de buurt. Dit is misschien wel de enige groente waarbij het echt lukt om dit consequent lokaal te kopen. Mijn streven is om dit voor zoveel mogelijk groenten te doen, maar daar wordt aan gewerkt (zullen we maar zeggen).
Terug naar de soep. Het leuke van dit recept is dat je de pompoen niet kookt, maar in de oven laat garen. Ik ben er wel een fan van om de oven te gebruiken. Zo geef je de soep net iets extra’s. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden: hieronder vind je mijn recept.
Pompoensoep met kokos en chilipeper
Voor 4 personen
Ingrediënten
1 flespompoen
200 gr wortel
2 rode uien
2 tenen knoflook
1 liter groentebouillon
2 dl kokosmelk
1 tl chilivlokken
1 theelepel oregano
zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schil de flespompoen, snijd doormidden, verwijder de pitten en de vezels en snijd in stukken van 2 centimeter.
- Snijd de wortelen in stukken van 1,5 centimeter.
- Leg de stukken pompoen en wortel op de bakplaat en rooster ze in 15 minuten.
- Neem de bakplaat uit de oven, voeg de chilipeper, knoflook en ui toe en rooster nog 10 minuten.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Zet het vuur laag, voeg de kokosmelk toe en verwarm de bouillon nog een paar minuten door.
- Neem de pan van het vuur.
- Doe de pompoen, wortel, ui, knoflook en chilipeper in een blender en voeg de bouillon met kokosmelk toe.
- Meng alles tot een egaal geheel.
- Voeg de oregano toe.
- Voeg zout en peper (naar smaak) toe.
Eet smakelijk!
Wil je toch een ander soepje proberen?
Gazpacho met watermeloen, tomaten en ricotta
Italiaanse bruiloftssoep
Maïssoep met avocado
Pittige wortelsoep curry, gember en appel
Gazpacho