Wekelijks hebben wij van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof uit Duiven een groentepakket. We eten wat groente betreft dus echt lokaal én met de seizoenen! Een groot voordeel is dat je groente eet die je anders nooit zou kopen, zoals koolrabi, raapsteel en knolselderij.
De afgelopen week hadden we snijbiet. Ken je dat? Qua smaak is het een combinatie tussen spinazie en biet. Een deel van de snijbiet verwerkte ik in een frittata met groene asperge en getienkaas. De rest gebruikte ik voor een smoothie. Wees gewaarschuwd! Als je onderstaand recept maakt, heb je gelijk twee liter aan smoothie! Voor mij geen probleem, ik vries het in en heb dan voor een week (of als je het af wilt wisselen met een andere soort smoothie voor twee weken) genoeg.
Recept smoothie met mango, banaan en snijbiet
Ingrediënten
200 gram snijbiet
2 mango's (of gebruik mangostukjes uit de diepvries)
2 bananen
8 gram macapoeder
1,5 glas havermelk
1,5 glas water
Was de snijbiet en snij zowel de steel als de bladeren.
Doe het water en de havermelk in de blender, samen met de macapoeder.
Voeg de mango en banaan toe.
Voeg de snijbiet toe. En blenden maar.
Geniet ervan!
Probeer ook eens
Fruitig zomers drankje met watermeloen, aardbei en citroen
Gazpacho met watermeloen, tomaten en ricotta