Nog 112 dagen: het eerste weegmoment

Voedie Nog 112 dagenEn dan is het zover. De eerste week is achter de rug en ik mag eindelijk op de weegschaal staan. Ik vertelde eerder deze week al dat ik meer moeite had met niet op de weegschaal stappen dan met de neiging tot vreten. Voordat ik naar het zwembad vertrok op de weegschaal. Precies een kilo minder. Een mooi resultaat voor een eerste week. Als ik in dit tempo door blijf gaan dan haal ik mijn doel wel. Helaas zal dit tot de 65kg niet in zo'n dalende lijn gaan (helaas). Dat realiseer ik me ook wel. Het is de eerste kilo van vele en met een opgewekt gevoel vertrok ik naar het zwembad voor mijn zestig baantjes. Tenslotte moet er in de tweede week ook weer wat af.


Smoothie mango, banaan en sinaasappelsap

Na het zwemmen een halve liter water gedronken, gebakken ei met spek gegeten, sinaasappelsap gedronken en aan het werk. Als tussendoortje verwende ik mezelf met een smoothie van mango, banaan en wat sinaasappelsap. Lekker! Donderdagavond in het voetbalstadion had ik ook al zo'n smoothie gedronken en dat herinnerde me weer aan het feit dat dit toch wel een van mijn favoriete smaken is. Gelukkig had ik alles in huis om dit zelf te gaan maken. Mijn lunch bestond uit een salade met avocado, augurk, sla, tomaat en zwarte olijven. Lekker! Daarna tijd voor mijn eerste kop koffie van de dag, samen met een halve liter water. Als tussendoortje twee maiswafels met aardbeien en zo kon ik het uithouden tot het avondeten.

 

Eerste week liep gesmeerd

De maaltijd bestond uit een hamburger en een couscoussalade. Omdat het biertje gisteren door mijn neus was geboord, vierde ik mijn eerste kilo verlies met een wit wijntje. Zo lekker! 's Avonds nog water gedronken en een kop koffie en zo was de eerste week van mijn challenge voorbij. Het liep gesmeerd. Ik merk wel dat ik niet te fanatiek moet gaan sporten en oefeningen moet gaan doen, want dan begin ik niet uitgerust aan een volgende workout. Lessen van deze week: weekplanning maken om gevarieerder te gaan eten (echt gaan doen, maar alle begin is moeilijk…), luisteren naar mijn lichaam en genieten van mijn eerste kilo minder.

 

Tip van de dag: avocado

En zo komen we alweer bij de tip van de dag. Dit keer wil ik de avocado promoten. Als iets een superfood is dan is dit het wel. De vezels in de avocado versnellen je spijsvertering, ze helpen je bij de opbouw van je spieren, verbeteren je zicht, zorgen voor een mooiere huid en helpt bij het afvallen omdat het rijk is aan supergezonde vetten. Deze vetten geven langdurig een verzadigd gevoel waardoor je minder snel naar iets suikerrijks grijpt. Nog niet overtuigd? De avocado bezit meer dan twintig belangrijke vitamines en mineralen, die onder meer zorgen voor sterke botten. Een avocado a day… Maar ja, ook avocado heeft nadelen. Het zijn redelijke caloriebommetjes met bijna 200kcal per 100gram. Staat tegenover dat je er heel veel goeds voor terug krijgt.

Lees ook: 
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag

Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op

Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude

Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje

Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping

Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan