Pizza met venkel, spek en ui

Pizza met venkelPizza is voor mij een echte vrijdagavondmaaltijd. Aan het einde van de week heb ik over het algemeen weinig zin om te koken en dan is de keuze voor pizza snel gemaakt. In veel gevallen haal ik dan een kant-en-klare koelverse pizza, maar soms ga ik ook zelf aan de slag. Deegbodems kun je zelf maken of als je op de gezonde toer bent met bloemkool, maar kopen kan net zo makkelijk. Bij de supermarkt kun je kant-en-klare ronde bodems kopen in verschillende varianten die voor zo'n snelle maaltijd best goed te eten zijn. Mijn favoriete zelfmaakpizza van dit moment is er eentje met venkel, ui en spek.

 


Pizza met venkel, ui en spek


Voor 2 personen
Ingrediƫnten

  • 2 kant-en-klare pizzabodems met tomatensaus
  • 1 pot gedroogde tomaten, bijvoorbeeld Sacla Pomodori al Forno Piccanti
  • 1 venkel
  • 4 bosuien
  • 10 plakken ontbijtspek
  • 100 gram geraspte kaas 


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor volgens de instructie op de verpakking van de pizzabodems
Snij de venkel, bosui en gedroogde tomaten in fijne reepjes
Bedek de pizza met venkel, bosui, gedroogde tomaten en dek af met plakken ontbijtspek
Strooi geraspte kaas over de pizza en schuif in de oven

Eet smakelijk! 

Maak jij ook zelf pizza? Wat is jouw favoriete recept?