Unboxing de Foodelicious box

Foodelicous box

De nieuwe Foodelicious box werd gisteren bezorgd. Tijd voor een unboxing! In deze blog laat ik je zien wat er deze keer in de Foodelicious box zit. Ken je het verschijnsel 'foodbox'? Er zijn er inmiddels verschillende, zoals bijvoorbeeld FoodWeLove, maar momenteel ben ik heel blij met de tweemaandelijkse box van de Rotterdamse (web)winkel Foodelicious. Op deze manier maak ik kennis met de meest uiteenlopende producten, die ik normaal gesproken niet direct zal kopen, maar die wel heel leuk zijn om mee aan de slag te gaan in de keuken. Het is niet altijd direct liefde op het eerste gezicht met de producten, maar deze krijgen dan een prominent plaatsje in de keuken en op een gegeven moment moeten ze er toch echt aan geloven.

Maar wat zat er deze keer in de box: 
1. Chips gebakken in extra vierge olijfolie van La Chinata
Als eerste haalde ik een zak chips uit de box. Een stijlvolle zwarte verpakking met chips van pure ingrediënten: speciaal geselecteerde aardappelen, olijfolie van de eerste koude persing en smaakvol zeezout. Chips die je wat mij betreft niet uit de zak eet, maar netjes in een schaaltje doet.

2. Anijsbiscuits met olijfolie van Tortas de Aceite

Kijk, dit is een mooi voorbeeld van een reden waarom ik deze box graag ontvang. In een mooie vierkante verpakking zitten 'biscuits'. Geen koekjes die je bij de thee eet, maar die je als toetje kunt eten met een bolletje roomijs of gebruiken in plaats van croutons in je salade. De koekjes zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en schijnen ook warm heel erg lekker te zijn. Ik vermoed dat deze verpakking niet lang gesloten blijft. 

3. Gerookte paprikapoeder van La Chinata

Gejuich stijgt op hier in huis. We zijn allebei enorm fan van gerookte paprikapoeder. Onze verpakking is net leeg, dus een betere timing is er niet. De paprikapoeder strooien we bijna overal overheen, van omelet tot friet van zoete aardappelen. Ook lekker in Spaanse en Mexicaanse gerechten. Als bonus krijgen we er nog een receptenboekje bij. 

4. Bombarijst
Het kan niet op met de mooie verpakkingen. De bombarijst die in deze box zit, is verpakt in een soort juten zakje. Deze rijst kun je gebruiken voor het maken van paella. De korte, stevige korrel zorgt ervoor dat de rijst veel smaak kan opnemen en zijn bite wordt behouden. Het zal wel even duren voordat we dit gaan maken. Waarom? Omdat het zakje te mooi is om open te maken.  

5. Paella kruidenmix
FoodelicousboxinhoudAls je dan de paellarijst hebt, dan is het ook wel fijn dat je daar gelijk kruiden bij hebt. De paellakruiden uit de box zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevatten versgemalen kruidenpoeders met onder meer kruidnagel, rozemarijn, thijm, peter en paprika. En er zit een klein beetje saffraan in. 

6. Saffraan

Gisteren bij het openmaken van de box heb ik helemaal over de saffraan heengekeken. Dankzij de lijst met productbeschrijvingen en tips om de producten te gebruiken ben ik nog even door de doos met opvulmateriaal gegaan en zie daar! Saffraan blijft bijzonder. Dit kunnen we niet alleen gebruiken voor de paella, maar ook voor soepen en sauzen. Ik ben nog niet heel erg thuis in het gebruik van saffraan, dus dat wordt experimenteren. 

7. Baskenland olijfolie
Naast thee en chocolade (gelukkig nu een keer niet), is olijfolie of azijn eigenlijk een vast onderdeel van de box. Dit keer een milde olie met een vleugje appel. Te gebruiken voor Spaanse gerechten, maar ook om vinaigrettes te maken en te combineren met bijvoorbeel rode wijn of druivenazijn. Met de zomer in aantocht zal deze fles niet lang onaangebroken blijven. 

8. Alioli
Knoflookmayonaise! Lekker, lekker. Meestal gebruiken we dit bij gebakken aardappelen of bij vlees, maar ook kun je het een onderdeel maken van een dressing of als dip voor chips. 

9. Cortadillo de Cidra
Tot slot van deze box koekjes van citroenachtig deeg, gevuld met pompoen en cider. Lekker als toetje bij een dessertwijn! Maar gewoon bij de thee kan ook, al vinden wij deze koekjes iets te bijzonder om zo even snel weg te happen bij een kop thee. Leuker is het als afsluiting van een goede Spaanse maaltijd. Olé! 

Lees ook
Fan van de FoodWeLove box
Nieuwe foodbox van Foodelicious