Mijn hele weekend staat in het teken van werken. Dat betekent een beetje puzzelen met maaltijden en beweging. De weekplanning die ik eerder deze week maakte bleek te ambitieus. Nee, laten we het anders zeggen. Het is wel te doen, maar dan moet je niet op het laatste moment nog inkopen moeten doen op verschillende adressen. Supermarkten zijn wel tot 21.00 uur open, maar de toko niet bijvoorbeeld. Dat ging het dus toch niet worden. Dan maar teruggrijpen op vertrouwde recepten. Na de lange duurloop van vrijdag was zaterdag een bewuste rustdag. Ik ben goed uit de strijd gekomen, want geen centje (spier)pijn. Kijk, dat moeten we hebben. Tijdig ontbrekende voedingsstoffen aanvullen en dan kun je meer aan dan je denkt.
Krantje en ontbijtje
Mijn dag begon ik zaterdag al vroeg. Krantje, kwark met fruit, kaneel en honing en thee. Om 9.00 uur aan het werk. Koffie en water als tussendoortje, evenals een paar balletjes met dadels, noten en kokos. Als lunch mijn groene gazpacho. Lekker veel knoflook (gelukkig werk ik thuis)! In het recept stond dat het met de staafmixer gepureerd moest worden, maar het was niet zo'n mooie egale massa geworden als gewenst. Ter aanvulling nog een klein restje salade van vrijdag opgegeten. In de middag bestond mijn tussendoortje uit maiswafels met aardbeien. 's Avonds was ik alleen thuis en kon ik ongestoord in de keuken rommelen. Zoete aardappel in de oven, salade maken en klaar was het avondeten.
Smoothievoorraad voor een weeshuis
Na het eten eindelijk de tijd genomen om bananenbrood te maken. Het is heel simpel en zo klaar om de oven in te gaan, maar toch moet het even gedaan worden. Oh, ik vergeet nog helemaal de lading smoothies die ik heb gemaakt. Ik had veel te veel spinazie en om te voorkomen dat het gaat verleppen gelijk maar verwerkt. Volgens mij staan er inmiddels 8 tot 10 glazen potten in de vriezer. Genoeg voor een weeshuis. Kan ik komende week in ieder geval vooruit. Het bananenbrood kon ik deze avond niet meer proeven. Ik vind warm, net uit de oven, gebak niet lekker. Het moet voor mij echt koud zijn. 's Avonds nog wat thee en koffie en na Ik Vertrek rustig richting bed aangezien ik het plan heb opgevat om de volgende morgen om 6.30 uur op te staan om te gaan hardlopen.
Tip van de dag: pompoen
Het seizoen is weer begonnen. Er zijn weer verse pompoenen! Wist je dat pompoen veel ijzer bevat? Dit mineraal zorgt onder meer voor het zuurstoftransport in spieren en bloed. De meeste voedingswaarde zit echter in de pitjes. Die zitten vol zink, eiwitten en magnesium. Met pompoen kun je eindeloos variëren. Maak er soep van, gebruik het in een salade, door de risotto, pasta, lasagne of stamppot.
Geen update missen? Like dan de pagina van Voedie op Facebook. Met naast aankondigingen van updates ook andere nieuwtjes op het gebied van food.
Lees ook:
Nog 84 dagen: Spannend weegmoment
Nog 85 dagen: Salades, salades, salades
Nog 86 dagen: Aan de kook
Nog 87 dagen: Officiële marathonschema is begonnen
Nog 88 dagen: Het weer gooit roet in het eten
Nog 89 dagen: Mijn schuldgevoel speelt op
Nog 90 dagen: Twee vliegen in een klap
Nog 91 dagen: Het resultaat na vier weken
Nog 92 dagen: Bijna vier weken onderweg
Nog 93 dagen: Lekker aan de kook
Nog 94 dagen: Neigen om te (vr)eten
Nog 95 dagen: Wat is echt belangrijk
Nog 96 dagen: Afzien (en genieten) in de brandende zon
Nog 97 dagen: Een ontspannen weekend
Nog 98 dagen: Een illusie armer
Nog 99 dagen: Mijn arme, arme benen
Nog 100 dagen: Bijna drie weken onderweg
Nog 101 dagen: Meer energie door goede voeding
Nog 102 dagen: Bikkelen door de regen
Nog 103 dagen: Tijd voor een lazy sunday
Nog 104 dagen: Let's get started
Nog 105 dagen: Vrijdag weegdag
Nog 106 dagen: De dag voor het tweede weegmoment
Nog 107 dagen: Geen bootcamp maar boostcamp
Nog 108 dagen: Lang leve de weekplanning
Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan