Voedie 104 dagenNa mijn proefles van woensdag heb ik de smaak te pakken voor wat betreft bootcamp. Om 9.30 uur sta ik op deze zaterdagmorgen dan ook bij park Sonsbeek te trappelen van ongeduld. Figuurlijk dan. De bedoeling was om mee te gaan doen met een basic bootcamp, maar na de belofte dat de regular bootcamp uit niet teveel lopen bestaat ben ik om. Terwijl de zon deze morgen al volop schijnt is het na twee rondjes inlopen tijd om met materialen aan de slag te gaan. Kettlebells, dumbells, een touw en tennisballen liggen al klaar. Let's get started! We gaan deze morgen een circuitje doen waarbij alle oefeningen veertig seconden worden gedaan. Bootcamp zoals bootcamp hoort te zijn. De les vliegt voorbij. En wat krijg je er een energie van!Na het sporten nog een dag voor de boeg

Er is ons spierpijn beloofd, maar gelukkig hoef ik me daar sowieso de eerste uren na de bootcamp geen zorgen over te maken. Morgen zal ik wel verder zien. Het fijne aan zo vroeg uit de veren zijn en gaan sporten is dat je daarna nog de hele dag voor je hebt. Ik was dit natuurlijk wel gewend met hardlopen, maar dan ben je toch altijd langer onderweg. Nu maar een uurtje. Om 11.30 uur zaten we al op de fiets naar de boer in de hoop mijn fietstas met pompoenen vol te kunnen laden. Helaas, nog niets in de boerderijwinkel. Volgende week maar weer terug. Wel nemen we onder meer wijnpruimen mee, maar ook appels, uien en eieren. Ook mogen we gratis snijbietblad meenemen voor de smoothie. Blijkbaar willen ze er graag van af, want als ze mijn interesse merken mag ik de hele voorraad meenemen.

 

Einde aan de bootcampboost

Later die middag verwerken we dit in verschillende smoothies met onder meer blauwe bessen, sinaasappelsap en banaan, maar ook een variant met mango en banaan. Deze gaan in onze mason jars en zo de vriezer in. Wij kunnen de komende dagen weer vooruit. Na een bezoek aan het tuincentrum en de supermarkt hebben we alle boodschappen binnen en moet ik eerlijk zeggen dat de energie toch wel een beetje op is. Dag bootcampboost! Ach, het is weekend en we hoeven ook niet de hele dag te rennen en te vliegen. Qua eten kan ik weer trots op mezelf zijn. Goede gezonde maaltijden, een afwisseling van groente en fruit. Ter voorbereiding op de lange duurloop van zondag (17,5km) eten we 's avonds een curry met linzen en pompoen. Het recept is voor zes personen en we hebben dus een enorme hoeveelheid, maar dat scheelt de rest van de week weer koken.

 

Tip van de dag: smoothies

Het liefst drink ik iedere dag een smoothie. Soms met alleen maar fruit, maar meestal ook met wat spinazie of wortel. Naast het feit dat een smoothie (naast soep) enorm handig is om restjes op te maken, krijg je zo ook nog eens sneller je dagelijkse hoeveelheid groente en fruit binnen. Ik ben niet zo van het appeltje afbijten, peertje schillen of een kiwi uitlepelen, maar smoothies neem ik met liefde tot me. Het maken van een smoothie kost wel even iets meer tijd dan een appel wassen, maar als je het slim aanpakt en gewoon een voorraadje aanlegt, dan is het de moeite waard. Verzin twee tot drie verschillende soorten (zorg voor wat afwisseling in groente en fruit), doe je inkopen en prik een moment in de week of in het weekend om dit te verwerken. Zet het in de vriezer en klaar!

 

Lees ook: 
Nog 105 dagen: Vrijdag weegdag
Nog 106 dagen: De dag voor het tweede weegmoment

Nog 107 dagen: Geen bootcamp maar boostcamp

Nog 108 dagen: Lang leve de weekplanning

Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan