Voedie 105 dagenVrijdag weegdag! Het is alweer twee weken geleden dat ik jullie meedeelde dat het mooi was geweest en dat de komende 120 dagen in het teken zouden staan van afvallen en voorbereiden op de marathon. Kan dat samen? Ja, dat kan zeker samen. Anderhalf jaar geleden stond ik aan de start van de marathon van Wenen. De maanden daarvoor had ik paleo gegeten en de koolhydraten geschrapt. Koolhydraten waarvan wordt gezegd dat je ze als loper echt nodig hebt om te presteren. Het was een experiment, maar niet eentje in de categorie onverantwoord. Ik liep in Wenen mijn beste tijd ooit op de marathon. Enerzijds omdat ik een prima gewicht had, anderzijds omdat ik gewoon heel gezond had geleefd. En nu wil ik dat kunstje weer flikken.


Beloning voor mezelf

Oké, ik ga een heel klein beetje vals spelen. Ik heb voor november een marathon uitgezocht met een vlak parcours. Ik gedij gewoon niet goed op heuvelachtig terrein. De marathon van Madrid heeft dat destijds wel bewezen. Veel heuveltjes daar die me zeker wel 15 minuten tijd hebben gekost. Maar genoeg over de marathon. Het is vrijdag weegdag en dat betekent een nieuwe tussenstand. Zoals jullie op de foto al hebben kunnen zien of eerder al op Facebook (up to date informatie ontvang je door Voedie op Facebook te liken) weeg ik nu 77,4kg. In twee weken tijd is er gewoon 2,5kg af! I dit it! Als beloning een zwemtraining in de ochtenduren en kaarten voor het concert van Blof! Zo, dat waren voorlopig wel weer even genoeg uitroeptekens.


Helemaal de smaak te pakken

Het moge duidelijk zijn dat ik een gelukkig mens ben. Ik ben nog 12,5kg van mijn doel verwijderd, maar heb alle vertrouwen in een goede afloop. Vrijdag overdag weer normaal gegeten, maar 's avonds mocht het ook nog even gevierd worden. Een lekker glas rode wijn bij het avondeten bestaande  uit komkommersoep en een stukje vlees. Bij het tweede glas wijn toastjes met filet american. Lekker was dat. Ik denk dat ik vrijdag maar als sneak dag ga bestempelen. Heb ik de rest van de week weer om de extra calorieën te verbranden. Dat gaat overigens helemaal goed komen, want ik ga vanaf nu (ook nog) twee keer per week bootcampen. Na woensdag heb ik helemaal de smaak te pakken en ga ik dit combineren met mijn hardlooptraining.


Tip van de dag: Terug naar de basis

De afgelopen weken heb ik de term paleo al verschillende keren laten vallen. Ik schreef er anderhalf jaar geleden een blog over toen ik had besloten om drie weken paleo te gaan eten. Paleo is eten zoals in de tijd van de oermens werd gedaan. Groente, fruit, eieren, vis, vlees, noten en zaden is alles wat destijds werd gegeten. Terug naar de basis eigenlijk. Ik kan het iedereen aanraden. Het zal niet bij iedereen passen, maar het maakt je wel goed bewust van wat je eigenlijk allemaal ongemerkt naar binnen gooit. Verdiep je er eens in en probeer eens paleo gerechten uit. Je zult merken dat het niet zo beperkt is als het lijkt. En bovendien nog gezond ook.

 

Lees ook: 
Nog 106 dagen: De dag voor het tweede weegmoment
Nog 107 dagen: Geen bootcamp maar boostcamp

Nog 108 dagen: Lang leve de weekplanning

Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan