Voedie Nog 106 dagenHet is de dag voor het tweede weegmoment. Voor mijn Facebookvolgers is het geen geheim meer wat mijn gewicht nu is, maar voor alle andere lezers nog een dagje geduld! Wil je direct alle updates, like dan even op Facebook de pagina van Voedie . Het is zo'n laatste dag toch altijd spannend. Wat heeft alle beweging en het gezond eten opgeleverd? Overigens is het allemaal heel makkelijk vol te houden. Ik heb geen enkel moment het gevoel dat ik honger heb. Ik denk dat dat ook wel heel belangrijk is als je met beleid af wilt vallen. Als je gaat afzien dan wordt het al snel een kwelling. Bovendien mag het gewicht er wel voor langere tijd af blijven. Ik probeer dan ook zo normaal mogelijk te eten, alleen wat verstandiger.


Fietsen in de hitte

Qua eten weinig verrassingen. Het gebruikelijke eitje, gevolgd door een smoothie van spinazie, banaan, blauwe bessen en sinaasappelsap. Groente en fruit moest echt op. De bananen begonnen ineens allemaal open te barsten. Ik heb maar een gedeelte in de vriezer gegooid zodat ik deze in een later stadium alsnog kan verwerken. Voor lunch een salade met zalm. Ik moest even snel eten na het werk want er stond een kappersafspraak gepland. Op de fiets in de hitte en dan ook nog heuvelop! De eerste twintig minuten beweging van de dag waren in ieder geval binnen! Na een handje noten in de middag was het alweer tijd voor het avondeten. Het werd een beetje restjesdag. We hadden nog witte kool, aubergine en courgette over en samen met linzen, wat vissaus en vegetarische balletjes vormde het een prima maaltje.

 

Hardlooptraining met wild onderweg

's Avonds stond er weer een hardlooptraining op het programma. Nadat ik dinsdag behoorlijk had gelopen en woensdag onverhoopt ook nog, was het donderdag wel even op gang komen. Gelukkig liepen we lekker rustig, onderweg genietend van de natuur en zwijnen! De training werd iets korter dan gepland, maar de 6,4 kilometer was mooi genoeg. Ik wil graag heel blijven! Na flink wat water gedronken te hebben was dat alweer het einde van de donderdag. De dagen vliegen echt voorbij! We zijn alweer bijna twee weken verder sinds ik mijn challenge aankondigde. Still going strong!

 

Tip van de dag: slaap voldoende

Zorg dat je voldoende slaapt als je gezonder wilt worden of af wilt slanken. Door stress, drukte of een ongezonde levensstijl maakt je lichaam veel extra cortisol (stresshormoon) aan en dit zorgt voor extra vetopslag. Als je goed slaapt kunnen deze stresshormonen afgebroken worden. Als je moeite hebt met slapen, probeer dan de televisie, tablet of telefoon in de loop van de avond links te laten liggen zodat je ontspannen in bed kan gaan liggen. Ook helpt het om te zorgen voor een donkere slaapkamer waar bovendien zo weinig mogelijk geluid van buiten naar binnen kan komen.

 

Lees ook: 
Nog 107 dagen: Geen bootcamp maar boostcamp
Nog 108 dagen: Lang leve de weekplanning

Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan