Voedie Nog 107 dagenIk heb het overleefd. Het uurtje bootcamp van woensdagavond kun je gerust boostcamp noemen. Man oh man, wat was dat lekker. Ik had het zwaar en kon het echt niet allemaal volhouden, maar het was ook maar de eerste keer. Ik ken mijn lijf, probeer verstandig te sporten en zo sta ik er dan ook helemaal niet van te kijken dat ik vandaag eigenlijk helemaal geen spierpijn heb. Ik juich niet te hard, want voor vanavond staat er weer een hardlooptraining op het programma. Door de warmte en de omgeving gaat het zwaar worden, maar afzien maakt je alleen maar sterker. Girlpower! Ik ga zeker door met bootcamp, alleen pak ik dan wel een les waar minder wordt hardgelopen. Dat gaat allemaal iets teveel van het goede worden. Tenslotte moet ik eind november wel van start kunnen op de marathon.

Sporten in de buitenlucht

De focus voor bootcamp ligt wat mij betreft met name op kracht. Ik kan dit natuurlijk voor een deel ook thuis doen, maar merk dat ik daar dan niet altijd de motivatie voor op kan brengen. Samen is dan altijd nog beter dan alleen. En bovendien sport ik dan in de buitenlucht! Dat wat beweging betreft. Nu het eten van gisteren. Ik merk dat ik weer meer koffie begin te drinken. Niet de 10 tot 15 koppen die ik 'gewend' was, maar van 2 ga ik nu weer richting de 5. Even opletten dus. Als ontbijt wilde ik gisteren automatisch een ei gaan bakken. Slecht idee aangezien ik die middag zou gaan lunchen met een oud-collega. Vaste prik om dan omelet te eten.

 

Autoproblemen

Het werd uiteindelijk weer de avocado met banaan en blauwe bessen. Alleen was de avocado nog veel te groen en te hard. Eigenwijs als ik ben ging ik het toch gebruiken. Bah, nooit meer doen! Ik vind het wel het nadeel van avocado's die ik bij de Aldi of Jan Linders koop. Ze zijn altijd nog zo groen en ik kan nooit inschatten wanneer ze bruin worden en dus eetbaar. Dat kan dagen duren, maar ook weken. Toch maar weer overschakelen op de eetrijpe avocado's. Ik had 's morgens ook al gelijk een smoothie mango, banaan, sinaasappelsap gemaakt zodat ik die als tussendoortje op kon drinken. Toen ik om 13.00 uur klaar was met werken stapte ik vol goede moed in de auto op weg naar de lunchdate. Helaas kwam ik niet veel verder dan de parkeerplaats. Accu… Oud-collega afbellen, ANWB bellen en ondertussen maar voor mezelf een omelet maken.

 

Lunchen bij de garage

Net als ik de eerste hap wil nemen staat de Wegenwacht voor de deur. 'Mevrouw, kunt u de auto starten?' En zonder haperen slaat het gele beestje aan. Nee! Maar oké, accu was niet al te goed meer dus gelijk maar vervangen. Aangezien ik van de man van de ANWB de motor moest laten draaien ('Anders sta ik hier straks misschien weer'), snel naar binnen gerend, omelet in een bakje en op naar de garage. Dan is het inmiddels 14.30 uur en kan ik eindelijk lunchen. Ach, een omelet eten in een garage is weer eens wat anders dan een restaurant. Het avondeten bestond uit overheerlijke kipsaté met gado gado, paleostyle. Weer een blijvertje! Voor het recept kun je terecht op Paleorecepten.nl. 's Avonds bootcamp. Het was warm en zweten en dus grote bidon met kokoswater en water. Thuis nog een eitwitshake voor de spieren.

 

Tip van de dag: ga sporten

Het zal je inmiddels opgevallen zijn dat ik met sporten niet zo'n moeite heb. Dat is ook weleens anders geweest. Vaak hangt dat samen met een periode waarin ik nergens zin heb. Als je dan bank blijft hangen en ook niet in beweging komt, is de kans dat je je sportkleding aantrekt heel klein. Dat terwijl lichaamsbeweging verschillende chemicaliën in je hersenen stimuleert die je gelukkiger maken en helpen ontspannen. Mensen die regelmatig sporten zijn positiever over hun uiterlijk en dat kan het zelfvertrouwen stimuleren en het gevoel voor eigenwaarde verbeteren. Sporten is verder ook gewoon leuk. Het is daarbij wel belangrijk dat je iets zoekt dat bij je past. Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden, zowel indoor als outdoor. Als gaan sporten nog een stap te ver is, probeer dan eens vaker in beweging te komen. Ga 's avonds een blokje om, pak vaker de fiets of neem de trap in plaats van de lift. Kleine dingen die al een heel verschil kunnen maken.

 

Lees ook: 
Nog 108 dagen: Lang leve de weekplanning
Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan