Voedie Nog 115 dagenHelemaal 100% hersteld van mijn avontuurtje van zondag was ik klaar voor een nieuwe hardloopdag. Sinds begin dit jaar krijg ik de smaak maar niet echt te pakken. Nu met de marathon in het vooruitzicht moet het echter wel! Gewoon door blijven gaan dus. In deze blog vandaag niet alleen een overzicht van mijn dag, maar ik bedacht dat het ook wel leuk zou zijn om dagelijks een tip te geven voor een gezonde levensstijl. Simpele tips die makkelijk toe te passen zijn en waarmee je stapje voor stapje wat veranderingen door kunt voeren. Als je dat wilt natuurlijk. Zo niet, lees ze dan ook gewoon, want van sommige tips loopt het water in je mond. Ik deel ze met je onderaan mijn blog. Ben je mijn geneuzel zat, dan kun je gewoon naar beneden scrollen en de tip meepakken. Een per dag. Gratis en voor niets.

 


Tussendoortje overslaan

Ik begon de dag met een glas lauwwarm water met citroen. Over het hoe en waarom lees je een dezer dagen meer in de Tip van de dag. Na een half uur ontbeten met een glas sinaasappelsap en een gebakken ei met spek. Ik moest ook vandaag weer werken, dus met een pot thee en een kan water mee naar boven zong ik het achter mijn computertje wel uit. Het was zo'n dag waarop ik helemaal de tijd vergat en dus ook niet een tussendoortje heb gegeten. Niet slim, want de motor moet toch blijven draaien. Als lunch at ik een salade met sla, ui, augurk, komkommer en tomaat. Mijn bedoeling was om er tonijn bij te doen die manlief had gehaald, maar hier bleken ook bonen en aardappel in te zitten. Toch maar niet.

 

Voldoende vocht

Na een kop koffie weer verder met allerlei zaken. Met een kan water naast me kwam ik wel aan de benodigde hoeveelheid vocht vandaag. Ook vanmiddag weer het tussendoortje overgeslagen. Toen ik op de klok keek was het al te laat om nog iets te nemen, dus wachten op het avondeten. Dit bestond uit een allegaartje van een overgebleven pannenkoek van zondag, een stukje vlees en komkommersoep (kijk voor het recept op Tijd voor soep!). Nog een kop koffie toe en omkleden. Op naar de hardlooptraining van Loopgroep Arnhemia.

 

Duurloopje met versnellingen

Een duurloopje van 10 tot 11 kilometer met 10x 2 minuten versnellen stond op het programma. Ik had er een hard hoofd in, maar het ging best goed. Ik werd op een gegeven moment zelfs zo fanatiek dat ik in mijn enthousiasme om mijn voorganger in te halen, bij het passeren van een plas, zo met mijn hoofd tegen een dikke tak liep en mijn wang open haalde. Klinkt erger dan het is. Geen bloed, slechts een schaafwond ter grootte van een euro, maar samen met een bult voelde ik me toch heel even zielig. De klap was namelijk best hard. Al met al de training goed volbracht en hoop doet leven. Tijdens de training 2 flesjes kokoswater gedronken en nog een halve liter water. Ik kan best tevreden terugkijken op de dag, hoewel mijn fruitconsumptie matig was en ik dus geen tussendoortjes heb gegeten. En dan is het nu tijd voor…. de Tip van de dag.

 

Tip van de dag

Heb je moeite met het drinken van water? Maak er dan een feestje van! Je kunt heel eenvoudig een kan water vullen en daar schijfjes citroen aan toevoegen, maar je kunt je fantasie ook de vrije loop laten. Gooi er bijvoorbeeld wat diepvries bosvruchten in, aardbei of komkommer. Oh, wat dacht je van munt? Het geeft je water net dat beetje extra. Laat voordat je gaat drinken de kan eerst wel even in de koelkast staan zodat de smaken goed in kunnen trekken. Bij mij werkt het erg goed om de kan naast me neer te zetten. Door de toevoeging van fruit lijkt het net of je limonade aan het drinken bent. 

 

Lees ook: 
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje

Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping

Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan