Ik kan terugkijken op een rustige week zonder echte uitschieters. Ik drink nog steeds iedere morgen lauwwarm water met citroen. Ik kan nog niet zeggen dat ik ontzettend profijt heb van de voordelen (pijsvertering bevorderen, meer energie geven en ontgiftend werken), maar ik kijk het nog wel even aan. Het weekend werd ik in de watten gelegd door manlief die niet alleen recepten had gezocht voor de beide dagen, maar ook nog eens zelf in de keuken stond. Ik heb er goed van genoten. Wat ik de rest van de week nog meer heb gegeten lees je in mijn nieuwste eetdagboek. 

 

Maandag

Het drinken van een glas lauwwarm water met citroen begint te wennen. Het schijnt alleen niet zo goed te zijn voor het glazuur van je tanden. Ik moet deze week nog even rietjes halen zodat ik het op die manier kan gaan drinken. Een half uur na het drinken van citroenwater ontbijt ik met een glas versgeperste sinaasappelsap en muesli met kwark. Voorgaande weken at ik mijn muesli met Turkse yoghurt, maar nu wil ik eens proberen hoe het smaakt met kwark. Dit bevalt op zich prima en de komende tijd eet ik muesli lekker met kwark. Scheelt ook weer in de calorieën. In de loop van de ochtend tijd voor een kop koffie!
Later drink ik nog een kopje koffie en een halve liter water. Het tussendoortje sla ik over, de ochtend vliegt voorbij en ik heb nog helemaal geen trek. Als lunch een left over van gisteren. Pannenkoeken met rucola, tomaat en geitenkaas. ’s Middags nog een halve liter water gedronken. Als tussendoortje een handje gemengde noten. ’s Avonds uitgebreid gekookt en lasagne met drie soorten kaas en paddenstoelen gemaakt uit de nieuwste Delicious. Tijdens het koken een lekker wijntje gedronken. Pure ontspanning en een mooie besteding van de avond op zo’n regenachtige dag. Koffie toe!

 

Dinsdag

Na het glas lauwwarm water met citroen ontbijt ik met een smoothie met blauwe bessen, banaan, aardbei, amandelmelk en hennepzaad. Een flesje met een halve liter water op mijn bureau om in de loop van de morgen opgedronken te worden. Ook drink ik een kop koffie. Als tussendoortje neem ik een handje noten. Lunch bestaat uit salade met sla, zalm, avocado, paprika, tomaat, komkommer en ei. Koffie als toetje! ’s Middags pers ik sinaasappelen en eet ik een halve maaltijdreep als tussendoortje. Omdat het buiten zo koud en regenachtig is verlang ik naar een kop koffie (die ik ook gelijk maar even zet en drink). Het avondeten houden we makkelijk. Restje lasagne van gisteren. Ook vandaag nog steeds overheerlijk! Een koffie en water toe. ’s Avonds hardlopen en voor onderweg neem ik twee flesjes kokoswater aangelengd met water mee. Na de training een halve liter water en de andere helft van de maaltijdreep. En nog een kop koffie als afsluiter van de avond.

 

Woensdag

Lauwwarm water met citroen om de dag mee te beginnen. Ik ontbijt met muesli met kwark en een kop koffie. Later op de ochtend een halve liter water en koffie en nog een handje noten als tussendoortje. Als lunch de laatste pannenkoek die nog over was van zondag en een smoothie met amandelmelk, banaan, aardbei en hennepzaad. In de middag drink ik water, koffie en eet ik als tussendoortje nog een handje noten. ’s Avonds eten we pasta met pancetta, uit en tomaten. Een yoghurtijsje toe. Later op de avond drink ik nog wat water.

 

Donderdag

Ik ga ’s ochtends hardlopen en probeer altijd twee uur van tevoren te eten. Nu mijn ochtendritueel bestaat uit een glas lauwwarm water met citroen, gevolgd door een half uur wachttijd voordat je wat anders gaat eten, moet ik iets eerder uit bed. Ik heb gisteravond boekweit, chiazaad en amandelmelk in de koelkast gezet en samen met appel en tahin heb ik een goede bodem voor het hardlopen. Ik drink nog een kop koffie (schijnt goed te zijn voor het hardlopen zeggen ze...) en water. Onderweg drink ik vier flesjes kokoswater aangelengd met water. Bij terugkomst maak ik een smoothie met water, eiwitpoeder, blauwe bes en banaan. Met name bij de langere afstanden probeer ik goed en snel te herstellen. Eiwitpoeder helpt hierbij. Nog een kop koffie ‘toe’. Ik heb ’s middags nog een aantal afspraken staan en heb eigenlijk geen tijd om rustig te lunchen. Ik ‘behelp’ me met een maaltijdreep van Weight Care met kokos.
In de loop van de middag drink ik nog 3 (!!!) kopjes koffie en eet als een soort uitgestelde lunch een salade samen met een kop thee. Ik heb tot dusver echt veel te weinig water gedronken en dwing mezelf om deze middag nog een halve liter water op te drinken. Doe ik dit niet dan slaat de vermoeidheid toe en voel ik me slap. Drinken dus! Helemaal als ik een flinke afstand heb hardgelopen is het erg belangrijk dat ik voldoende blijf drinken. Het avondeten is wederom lasagne. Geen straf! Nog steeds lekker. Helaas is het nu echt op. Ik drink nog een kop koffie en later op de avond in de stad een kop muntthee met een saucijzenbroodje.

 

Vrijdag

Een glas lauwwarm water met citroen om de dag te beginnen. Mijn ontbijt bestaat uit een gebakken ei met lente-uit en gele paprika en wat kruiden. Vers geperst sinaasappelsap erbij. In de loop van de ochtend drink ik twee koppen groene thee en als tussendoortje een smoothie met amandelmelk, banaan, aardbei, blauwe bes en hennepzaad. Mijn lunch bestaat uit een wrap van kikkererwtenmail die ik beleg met sla, zalm en andere groenten. ’s Middags drink ik water en thee en neem ik noten als tussendoortje. Het avondeten bestaat uit hapjes. Met enige regelmaat sluiten we de werkweek af met een schaal met lekkere hapjes. Dit keer vlees (venkelsalami en chorizo), kaasjes (camembert met calvados en nog een ander kaasje), quiche, olijven en brood met smeersel. Lekker met rode wijn! Alsof dit nog niet genoeg verwennerij was een sachertorte toe met koffie.

 

Zaterdag

Het is weekend! Probeer ik doordeweeks brood zoveel mogelijk te vermijden, in het weekend ‘zondig’ ik met enige regelmaat. Na mijn water met citroen een heerlijk broodje met ei en een glas sinaasappelsap. In de loop van de morgen koffie en water. Als lunch een broodje met filet american. Als tussendoortje koekjes uit de Foodeliciousbox. Voor het avondeten had manlief een recept van Jamie Oliver uitgekozen. Een sweet pea fish pie. Bij voorbaat stond ik niet zo te springen omdat ik qua vis wel snel ben uitgegeten, maar ik moet zeggen dat het een beest lekker recept is. Wil je het zelf ook eens proberen? Klik dan hier voor het recept van Jamie Oliver. ’s Avonds dronk ik water en een alcoholvrij witbiertje.

 

Zondag

Zondag, hardloopdag. Er stond een loopje van 24 kilometer op het programma. Vroeg uit bed voor mijn water met citroen, gevolgd door boekweit met chiazaad, amandelmelk, appel en tahin. Water en koffie maken het ontbijtritueel op de zondag compleet. Voor tijdens het hardlopen had ik vier flesjes met kokoswater en drie dadels. Eigenlijk drink ik voor zo’n lange tocht veel te weinig. Daarom denk ik er ook aan om een camelbag aan te schaffen waarin je 1,5 liter vocht mee kunt nemen. Dit draag je op je rug. Na het hardlopen een eiwitshake en sportreep. De lunch bestond uit brood met filet american en een ei. ’s Middags veel water en nog koffie. Ik hoefde ook deze avond niet te koken en kreeg zoetzuur lamsvlees met sesamrijst voorgeschoteld. We waren het er beiden over eens dat dit recept van 24Kitchen niet echt de moeite waard is. Als toetje koffie.

 

Lees ook mijn eerdere eetdagboeken

Eetdagboek: tijd voor een nieuw experiment
Eetdagboek: voldoende drinken blijft een probleem
Eetdagboek: nieuwe smoothie- en saprecepten 
Eetdagboek: op weg naar een bewustere levensstijl