Wat de een heeft met het kopen van schoenen of kleding heb ik met kookboeken. Ik kan er niet genoeg van in mijn kast hebben staan! Hoewel je tegenwoordig bijna ieder willekeurig recept online kunt vinden gaat er niets boven het doorbladeren van een kookboek om inspiratie op te doen. Mijn nieuwste aanwinsten: De Free Range Cook van Annabel Langbein en Quinoa revolutie van Patricia Green en Carlyn Hemming.

 

Cook & Book Arnhem

Herken je dat? Gedurende het jaar weet je precies wat je als verjaardagscadeau wilt hebben, maar op het moment dat mensen er om vragen ben je alles kwijt. Een boekenbon of cadeaubon van bijvoorbeeld Oil & Vinegar of Dille & Kamille of VVV-bon biedt dan uitkomst. Niets leukers dan met bonnen gaan shoppen! Met een aantal boekenbonnen in mijn tas ging ik vrijdag naar Cook & Book in Arnhem, een walhalla voor iedere foodie. Kookboeken, kookboeken en nog meer kookboeken! Welk boek zou mij weten te verleiden tot koop?

 

Het ultieme kookboek

Eigenlijk hoeft een kookboek maar aan één eis te voldoen. Er moeten genoeg foto’s in staan. Een boek met alleen maar recepten met sporadisch een foto zal ik niet snel zelf aanschaffen. Hoe meer aandacht voor de fotografie hoe beter! Op dat gebied heb ik mijn ultieme kookboek nog niet gevonden. Al lopend door Cook & Book was ik al aan het fantaseren over het maken van mijn eigen kookboek. Dit lijkt me echt fantastisch en daarom is dit ook een van de punten op mijn wishlist. Ooit...

 

24 Kitchen

Terug naar de kookboeken. De laatste tijd eet ik veel quinoa en ik had al gehoord over de Quinoa revolutie. De keus was dus eigenlijk toch snel gemaakt. Ook manlief was zo klaar. Als fervent 24 Kitchen kijker was zijn keus relatief snel gemaakt en koos hij voor De Free Range Cook. Haar recepten kun je thuis makkelijk maken en er wordt gewerkt met groenten uit eigen tuin. Ik ken haar nog niet, maar het kookboek maakte mij wel nieuwsgierig. Inmiddels hebben we het eerste recept uitgezocht en maken we vanavond de salade met geroosterde bieten, feta en amandelen!