Een kroketje in de bedrijfskantine, een gevulde koek uit de automaat, een zakje snoep bij het tankstation, een lunch met brood en kaas, een ontbijt met yoghurt. Ik doe het niet meer.
Sinds een aantal weken eet ik paleo en beperk ik me tot groente, vlees, vis, fruit, noten, zaden en eieren. Even ergens een drankje of een hapje doen vergt als paleo-eter wat creativiteit, maar gelukkig zijn er zaken zoals Rawsome Food Café in Arnhem.

 


Lokale biologische producten

Dat verantwoord eten en drinken ook leuk en lekker is bewijst Rawsome. Hier wordt gewerkt met lokale biologische producten. Alle gerechten zijn glutenvrij, zuivelvrij en vrij van geraffineerde suikers. Naast biologische groenten, fruit en noten wordt er bij Rawsome ook gebruik gemaakt van superfoods (verzamelterm voor een reeks eetbare planten en vruchten die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen, zoals proteïne, mineralen, vitaminen, enzymen en anti-oxidanten). Vandaag stapte ik voor het eerst bij Rawsome naar binnen. Nieuwsgierig wat er precies verkocht werd. Via de website had ik al gezien dat je er niet alleen iets kon eten of drinken, maar ook dat er producten te koop zijn waar je thuis zelf mee aan de slag kunt.

 

Roo’bar

Nadat ik vorige week bij Sugarless paleo crackers had geproefd was ik eigenlijk op zoek naar een recept om ze zelf te maken. Bij Rawsome zijn deze crackers ook gewoon te koop. Gewapend met twee verpakkingen crackers, die onder meer kunnen dienen als vervanger van brood of toast, liep ik langs de verschillende soorten Roo’bar, repen met superfoods. Ik kende het merk nog niet, maar de verpakking alleen al maakte dat ik de repen moest hebben. Onder het mom: leuk voor een review op mijn blog, gelijk een aantal gekocht. Hierover binnenkort meer!


Smoothie

Ik wilde Rawsome niet verlaten zonder een sapje gedronken te hebben. Op het krijtbord staan een aantal suggesties, maar de eigenaresse helpt je graag met het samenstellen van je eigen smoothie of sap. Ik had zin in biet en samen met venkel en peer werd dat mijn sapje. Ondertussen viel mijn oog op de vitrine met gebak. Het zag er te lekker uit om niet te nemen. Van mangotaart tot worteltaart en van een kokos/citroenreep tot brownies. Mijn gezelschap en ik kozen voor een stuk appeltaart met gojibessen en moerbeien en een stuk notentaart. En dat alles zonder suiker! Wat fijn om verantwoord te kunnen snoepen! Het smaakte meer dan goed en voordat we het wisten waren de bordjes leeg.


Aanrader

Het moge duidelijk zijn dat Rawsome wat mij betreft een absolute aanrader is. Wie niet zo bekend is met groente- en fruitsappen wordt goed geholpen bij het maken van een keuze. De taarten zien er meer dan smakelijk uit en dat doet me alleen maar heel nieuwsgierig maken naar de lunchgerechten. Ik kom snel weer eens terug, maar dan om te lunchen.

 

Rawsome, Nieuwstad 9, Arnhem, www.rawsome-food.nl