Tijd voor een feestje! Ik ga zaterdag 7 november naar het Bijna Waste Geweest Feest in Utrecht. We worden niet thuisgebracht en hoeven onze zwemspullen niet mee te nemen, maar krijgen wel een 'snoepzak' mee met 5 kg groente en fruit om precies te zijn. Wellicht heb je in mijn tijdlijn op Facebook en/of Twitter de actie van Kromkommer al voorbij zien komen. Zij willen 10.000 kg groente en fruit redden die anders worden weggegooid. Enerzijds is het groente en fruit die niet goed genoeg is om in de winkels verkocht te worden, denk aan 'misvormde' paprika's, wortels met twee benen of kromme komkommers. Anderzijds is het ook voedsel waarvan teveel is geproduceerd en anders wordt weggegooid. Zonde toch?

 

Perfecte groente en fruit

Eigenlijk is het te idioot voor woorden dat we alleen rechte komkommers willen kopen en paprika's die er net iets anders uitzien laten liggen. Te kleine pompoenen blijven achter in het schap en fruit met plekjes verdwijnt ook niet in ons mandje of karretje. Ik maak me er zelf ook schuldig aan hoor! Ik kan wel heel heilig gaan lopen doen, maar het is gewoon waar dat we zo 'verwend' zijn dat we alleen maar perfecte groente en fruit willen en dan nog het liefste zo goedkoop mogelijk. Sinds ik wat regelmatiger bij de boer mijn groente en fruit probeer te kopen ben ik wel enigszins genezen van de drang naar perfectie, maar het is er nog niet helemaal uitgesleten. Wellicht dat de actie van Kromkommer hieraan een steentje bijdraagt. 

 

Tas vullen met 5kg groente en fruit

Het is mooi om te zien hoe Kromkommer met hun crowdfundingsactie mij en ten tijde van het schrijven van deze blog al 526 andere supporters een stukje bewustzijn bijbrengen. Ik heb net voor 8 euro een tas gekocht die ik zaterdag 7 november in Utrecht op de feestlocatie mag vullen met 5 kg groente en fruit. Toevallig kom ik die dag in de buurt van Utrecht en kan ik even langsgaan. Voor wie de actie wel wil steunen, maar niet zelf een tas kan komen vullen is er de mogelijkheid om deze te doneren aan het goede doel zoals bijvoorbeeld de Voedselbank. En mocht je nou na het lezen van deze blog het idee hebben dat je de naam Kromkommer ergens van kent, dat kan kloppen. Wellicht vanwege het feit dat ik eerder een van hun acties steunde, waarbij gekke groenten werden gered en werden verwerkt tot soep. Soep die je tegenwoordig onder meer bij WAAR in Arnhem kunt kopen.  

Dus… mocht je na het lezen van mijn blog ook een goede daad willen verrichten koop dan een of meerdere tassen via www.crowdaboutnow.nl/bijnawastegeweestfeest2. En schiet wel op, want de teller staat al op 86%.