Tijd voor iets nieuws op mijn blog! Ik maak dagelijks een of meerdere foto's van wat ik kook, bak, maak, eet en doe. Ik post deze op Facebook, Twittter of Instagram, maar sommige foto's halen de social media niet of vergeet ik te posten, terwijl ze wel heel leuk zijn om te delen. Omdat lang niet al mijn lezers op social media actief zijn leek het me een leuke toevoeging voor mijn blog om eens per week een overzicht te posten van mijn week. Een andere reden om dit te doen is dat ik merk dat veel mensen denken dat ik alleen maar bezig ben met eten. Dat is niet zo! Ik wil jullie daarom ook wat meer inzicht geven in het leven van Dafne, want naast bloggen, koken en bakken heb ik ook nog andere hobby's en bezigheden. Maandag

  

 

Foodelicious box

 

Zo snel als we zijn met het openen van de foodbox van Foodelicious die we iedere twee maanden krijgen opgestuurd, zo lang duurt het om de producten uiteindelijk een plekje te geven. Geeft mij wel weer de gelegenheid om jullie deelgenoot te maken van de inhoud van de box. Vooral leuk is de foccaciamix en de koekjes met maismeel en yoghurt. Niet geheel toevallig twee Italiaanse producten. De runderfond zal ook niet lang blijven staan in mijn keuken want nu het weer flink kouder is kan ik niet vaak genoeg soep eten.  

 

Lunch ma

 

Een favoriet lunchgerecht is de salade. Ik zorg er eigenlijk altijd voor dat we zaken als tomaat, komkommer, augurk, tonijn, paprika en sla in huis hebben. Vaak denken mensen dat het heel veel werk is om een salade te maken en die smeren liever boterhammen, maar geloof me, het valt allemaal best mee. Soms maak ik het ook van tevoren klaar als ik weet dat ik weinig tijd heb tussen de middag. Als je het in een luchtdicht bakje bewaard kan dat best. 

 

Boeken

 

Ik ben gek op lezen van 'echte' boeken. Voor mij geen e-reader, maar gewoon ouderwets bladeren. Ik wil een boek voelen, zien hoever ik in het boek zit, het neerleggen en oppakken. Ik koop heel weinig boeken, maar leen ze voornamelijk van de bibliotheek. Van familie en vrienden krijg ik soms boeken die ik vervolgens weer doorgeef als ik ze heb gelezen. De boeken die je hierboven op de foto ziet heb ik geruild. Op verschillende plekken in Arnhem staan er openbare boekenkasten waar je boeken kunt achterlaten en andere boeken weer mee kunt nemen. Het voordeel hiervan is dat je ze niet binnen drie weken uit hoeft te hebben zoals bij de bibliotheek.

 

Dinsdag

 

Bananenbrood

 

Het was weer bananenbroodtijd! Als iets makkelijk is om te maken dan is dit het wel. Het levert gelijk voor de hele week een lekker tussendoortje op. Deze variant is met chocolade en blauwe bessen. Erg fotogeniek is het brood niet, maar ach, als het maar goed smaakt. Het fotograferen van eten blijft wel een dingetje. Ik maak alle foto's met de camera van mijn mobiele telefoon. Over het algemeen lukt dat vrij goed, maar nu het weer sneller en langer donker is valt het resultaat weleens tegen. Misschien toch maar eens wat beter leren fotograferen met de spiegelreflex.

 

Poeder di

 

Bij de Vitaminstore kocht ik dit goedje. Ik probeer graag nieuwe dingen uit, maar op het moment dat ik de verpakking opende wist ik genoeg. Dit gaat 'm niet worden. Je moet drie eetlepels in een smoothie, yoghurt of wat dan ook gooien. Als je dit geroken hebt dan ben je snel genezen! Zo ontzettend vies. Het is poeder van tarwegras, gerstegras, lucuma en cacao. Waar het goed voor is? Het is rijk aan vezels en een bron van ijzer en kalium. 

 

Woensdag

 

Raw appeltaart

 

Hoewel bakken meer mijn ding is dan die van manlief, was hij woensdagavond toch degene die aan het 'bakken' sloeg. Deze raw appeltaart is echt zo ontzettend lekker! Relatief makkelijk te maken met een bodem van noten en dadels. De taart was bedoeld als traktatie op het werk en gelukkig bleef er nog wat over zodat ik er ook van kon proeven.   

 

Wortelsoep

 

Deze foto maakte ik maandag al voor mijn blog Tijd voor soep. Voordat het recept online komt ga ik er nog wat aan sleutelen. Ik gebruikte bijvoorbeeld nu gemberpoeder voor deze wortelsoep, maar waarom poeder gebruiken als het ook met verse gember kan? Nadat ik hier maandag van had gegeten, stond de soep woensdagavond weer op het menu. Later in de week at ik het laatste restje als onderdeel van mijn lunch.

 

Donderdag

 

Zoete crackers

 

Deze zoete crackers vond ik in onze voorraadkast. Ooit gekregen in een foodbox, maar ons nog nooit aan gewaagd. Aangezien er voor vrijdag tapas op het menu stonden legde ik deze alvast apart zodat we die op konden eten. Overigens vond ik ze niet echt lekker. We hebben nog over, dus ik waag nog een keer een poging, maar vrees dat we deze niet snel zullen kopen.

 

Pannenkoek

 

Donderdag is naast de dinsdag en zondag hardloopdag. Op zondag staat sowieso altijd al pannenkoek op het menu, maar ik had donderdag niet heel veel zin om te koken en besloot dat ik gewoon een aantal pannenkoeken zou bakken. Dit keer met speltmeel, rijstmelk, eieren, kaneel en wat water. Soms eet ik ze met honing of agavesiroop, maar evengoed koud of zonder wat voor smeersel ook. 

 

Vrijdag

 

Lunch

 

Zoals jullie weten eet ik eigenlijk niet of nauwelijks brood, maar af en toe kan ik er zo'n zin in hebben. Zo ook deze vrijdag. Na mijn bezoek aan de masseur (beentjes zijn weer helemaal goedgekeurd) fietste ik langs de supermarkt en haalde naast wat spullen voor het avondeten ook broodjes en filet american. Ik word heel blij van deze combi, samen met ei en zout en peper. Ik at twee broodjes, want ja, als je het doet, moet je het goed doen, maar ik zat wel goed vol de rest van de middag! 

 

Tapas

 

Het weekend gingen we inluiden met tapas! De vriezer moet weer leeg en dus dook ik allereerst daarin om te kijken of er nog wat voor het avondeten inzat. Dat leverde een restje aardappelkroketjes op en varkensgehakt. Een tijd geleden hadden we van koopeenvarken.nl vlees besteld en dit was een van de dingen die nog over waren. Overigens, een super leuk concept waar ik eerder al over blogde: betaalbaar vlees van blije varkens. Ik maakte van het gehakt balletjes met een uitje, knoflook en kruiden en maakte er pindasaus bij van amandelpasta, kokosmelk, ketjap en honing. Tot slot een salade caprese. Smullen! 

 

Zaterdag

 

De Boerderij Arnhem

 

De dag begon met een kijkje in de statistieken van Voedie. Op mijn blog schrijf ik over diverse onderwerpen, maar ik merk toch dat reviews over restaurants over het algemeen het beste worden gelezen. Leuk om te zien dat mijn post over mijn bezoek aan De Boerderij in Arnhem zo vaak werd bekeken en gedeeld op social media. 

 

Bier

 

Tijd voor familiebezoek. Aangezien ik nog moest rijden en een biertje of wijntje bij mij vrij snel aanslaat, stond er voor mij een 0,0% klaar. Wist je dat dit ook echt ontzettend lekker is als je heel intensief hebt gesport? Het is een enorm goede hersteldrank en je knapt er echt direct van op. 

 

Zondag

 

Hardlopen

 

De zondag staat voor mij in aanloop naar de marathon van San Sebastian op zondag 29 november in het teken van lang lopen. Deze zondag stond er 30 kilometer op het programma. Het was fantastisch mooi weer dus het was echt geen straf om ruim 3 uur buiten te vertoeven. Oke, eerlijk is eerlijk. Onderweg heb ik het rennen wel een of meerdere keren vervloekt, maar als het dan eenmaal weer gedaan is, dan blijft er een tevreden gevoel over.

 

Salade

 

Na uitgebreid bijgegeten te hebben en een bad te hebben genomen kon ik er weer tegen. Tijd voor een filmpje. Nadat ik terugkwam van The Lobster (absoluut een aanrader!) stond het eten al voor mij klaar. Naast worstjes en pompoenfriet uit de oven aten we salade. Ik had inmiddels behoorlijk trek en liet het me goed smaken. Normaal gesproken bedenk ik vaak wat we eten, maar het is toch ook wel erg fijn als manlief dit een keer voor zijn rekening neemt.