Voedie Nog 82 dagenZondag 5.45 uur. Al ruim voor de wekker wakker die om 6.30 uur staat. De twijfel slaat toe. Waarom nu hardlopen als het vanavond ook kan? Kom op, je weet dat de kans heel groot is dat je vanavond na het werk echt niet meer gaat. En dan sta je om 6.30 uur toch op, trek je je hardloopkleding aan en stap je om 6.51 uur de deur uit voor een ronde van 10 kilometer. Ik lijk wel gek! Nee, gedisciplineerd, dat klinkt zoveel mooier en beter. Om 8.00 uur ben ik weer thuis, blij dat ik toch heb doorgezet. Na een omelet en koffie kan ik aan het werk.


Bananenbrood met appel 

Gedurende de ochtend drink ik veel water en koffie. Als tussendoortje een smoothie en voor lunch waag ik me aan de kwark met fruit. 's Middags kan ik eindelijk mijn bananenbrood proeven. Niet helemaal gaar geworden, maar wel tevreden. De toevoeging van appel houden we erin. Mijn experiment om de bovenkant met cacao nibs te bestrooien is minder geslaagd en doet niets extra's aan de smaak. Volgende keer gooien we er lekker cacaopoeder in! Dat lijkt me een combinatie die beter lukt. Eerder publiceerde ik al een recept voor bananenbrood op Voedie die je zeker eens moet proberen. 's Avonds eten we gado gado paleostyle. Ik ben gek op saté en kan het niet vaak genoeg eten. Maar die pindasaus... Gelukkig kun je ook een variant maken die een stuk beter voor je is.

 

Opgeblazen gevoel is verdwenen

Na het eten koffie en dan op naar de kerk voor een filmvoorstelling. Vanwege het weer is de openluchtcinema verplaatst naar de Eusebiuskerk. Een bijzondere locatie om film te kijken, maar de galm maakt het af en toe wel even doorbijten qua geluid. Anyway, leuk om meegemaakt te hebben. Met een tevreden gevoel ga ik naar bed. Het is fijn om weer lekker in mijn vel te zitten. Hoewel er nog maar 4,4kg af is voel ik me niet zo opgeblazen en vet meer. Het jojoën laat zo onderhand wel sporen na in de vorm van putten in mijn bovenbenen aan voor- en achterkant (vooral goed zichtbaar als ik tijdens bootcamp aan het planken ben en naar mijn benen staar...) en mijn buik is ook nog niet weg, maar dat komt nog wel. Ik voel me goed en hoop dit gevoel nog lang vast te kunnen houden.

 

Tip van de dag: freekeh

Ik heb het al vaker gehad over vervangers van rijst. Naast quinoa is freekeh een hele goede tweede. Ken jij freekeh al? Gewoon te koop in de supermarkt in het schap bij de bulgur en quinoa. Het is een tarwegraan dat wordt geoogst op het moment dat deze nog jong en groen is. Na de oogst worden de granen licht geroosterd en dat zorgt voor een nootachtige en iets rokerige smaak. Freekeh bevat bovendien vier keer meer vezels dan zilvervliesrijst en bijna twee keer zoveel eiwit als witte rijst. Daarnaast bevat freekeh relatief veel magnesium, kalium, calcium en ijzer. Je kunt freekeh gebruiken als alternatief van couscous of rijst, maar probeer het ook eens in de soep. Eerder plaatste ik op Voedie al een recept. Als je wilt gaan experimenteren dan help ik je hiermee alvast op weg.

 

Geen update missen? Like dan de pagina van Voedie op Facebook. Met naast aankondigingen van updates ook andere nieuwtjes op het gebied van food.


Lees ook: 
Nog 83 dagen: Rustdag na een zware inspanning
Nog 84 dagen: Spannend weegmoment

Nog 85 dagen: Salades, salades, salades

Nog 86 dagen: Aan de kook

Nog 87 dagen: Officiële marathonschema is begonnen

Nog 88 dagen: Het weer gooit roet in het eten
Nog 89 dagen: Mijn schuldgevoel speelt op

Nog 90 dagen: Twee vliegen in een klap

Nog 91 dagen: Het resultaat na vier weken

Nog 92 dagen: Bijna vier weken onderweg

Nog 93 dagen: Lekker aan de kook

Nog 94 dagen: Neigen om te (vr)eten

Nog 95 dagen: Wat is echt belangrijk

Nog 96 dagen: Afzien (en genieten) in de brandende zon

Nog 97 dagen: Een ontspannen weekend

Nog 98 dagen: Een illusie armer
Nog 99 dagen: Mijn arme, arme benen

Nog 100 dagen: Bijna drie weken onderweg

Nog 101 dagen: Meer energie door goede voeding

Nog 102 dagen: Bikkelen door de regen

Nog 103 dagen: Tijd voor een lazy sunday

Nog 104 dagen: Let's get started

Nog 105 dagen: Vrijdag weegdag

Nog 106 dagen: De dag voor het tweede weegmoment

Nog 107 dagen: Geen bootcamp maar boostcamp

Nog 108 dagen: Lang leve de weekplanning

Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan