Voedie Nog 86 dagenEindelijk, eindelijk, eindelijk weer een eetplanning gemaakt. Ik gaf het een tijdje geleden als de ultieme tip, maar het lukt me nog niet om dit zelf consequent te doen. Terwijl het zoveel werk scheelt! Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik de eetplanning maakte omdat ik gerechten uit kookboeken wil maken die ik heb ontvangen om te reviewen. Soms is het even zoeken naar bepaalde ingrediënten en dan werkt het niet om op stel en sprong met een gerecht aan de gang te gaan. Een goede voorbereiding is het halve werk. En dus ging ik aan de slag met een planning voor woensdag tot en met zondag. Inspiratie haalde ik uit de boeken Vegarabia en SLA. Het eerste gerecht waarmee ik aan de slag ging was boekweitrisotto.

 

Smoothies met bleekselderij

En jongens, dat is niet alleen lekker, maar ook leuk om te maken. Het was mijn eerste kennismaking met ghee, maar dat bakt wel lekker weg. De risotto at ik samen met rode bieten, geitenkaas en geroosterde hazelnoten. Smullen! Ik geef eerlijk toe dat het niet kan tippen aan de echte risotto, maar het is een goede tweede. 's Middags was ik ook al zo goed bezig met het maken van smoothies met bleekselderij. Deze groente moest op en na een heel lading fruit te hebben gekocht kon ik aan de gang. Ik kon vier mason jars vullen en heb voor de komende dagen weer genoeg. Overigens wel grappig dat mijn boodschappen van woensdag eigenlijk vooral bestonden uit groente en fruit. Ik had echt behoorlijk ingeslagen. Geeft altijd wel een fijn gevoel om iets te kiezen te hebben.

 

Goed naar je lichaam luisteren

Overigens begon ik de dag met avocado, banaan en zwarte bessen. Om 9.30 uur stond er een les bootcamp op het programma. Weer goed gewerkt en hopelijk weer een klein beetje sterker geworden. Ik merk wel dat ik goed naar mijn lichaam moet luisteren, want zowel dinsdag als woensdag voelde ik mijn hamstring. Gelukkig kan ik goed uitrusten en hoef ik pas vrijdag weer te sporten. Mijn lunch bestond uit een salade en 's avonds dus de boekweitrisotto. Ik vind het fijn om uit kookboeken te koken. Je leert er veel van en kunt daarna zelf gaan variëren. Ik ben nog niet zo'n dusdanige kok dat ik echt feilloos smaken weet te combineren, maar als ik een beetje op weg wordt geholpen dan kom ik al een heel eind.

Tip van de dag: koop of leen een kookboek

Het is best moeilijk om iedere dag te verzinnen wat voor gezonde maaltijd je nu weer op tafel gaat zetten. Het risico is dat je vervalt in oude gewoontes omdat dat vertrouwd is. Door met een kookboek aan de slag te gaan doe je inspiratie op waarna je weer verder kunt borduren op die gerechten. Het heeft mij de afgelopen tijd in ieder geval wel geholpen om uit kookboeken te koken met gezonde gerechten. Je hoeft hiervoor echt niet boek na boek aan te schaffen, bij de bibliotheek kun je ook kookboeken lenen. Noteer de gerechten die jou aanspreken en waarvan je denkt dat je die vaker wilt en kunt gaan maken. Op die manier ben je weer een stap dichter bij een gezond eetpatroon.

 

Geen update missen? Like dan de pagina van Voedie op Facebook. Met naast aankondigingen van updates ook andere nieuwtjes op het gebied van food.


Lees ook: 
Nog 87 dagen: Officiële marathonschema is begonnen
Nog 88 dagen: Het weer gooit roet in het eten
Nog 89 dagen: Mijn schuldgevoel speelt op

Nog 90 dagen: Twee vliegen in een klap

Nog 91 dagen: Het resultaat na vier weken

Nog 92 dagen: Bijna vier weken onderweg

Nog 93 dagen: Lekker aan de kook

Nog 94 dagen: Neigen om te (vr)eten

Nog 95 dagen: Wat is echt belangrijk

Nog 96 dagen: Afzien (en genieten) in de brandende zon

Nog 97 dagen: Een ontspannen weekend

Nog 98 dagen: Een illusie armer
Nog 99 dagen: Mijn arme, arme benen

Nog 100 dagen: Bijna drie weken onderweg

Nog 101 dagen: Meer energie door goede voeding

Nog 102 dagen: Bikkelen door de regen

Nog 103 dagen: Tijd voor een lazy sunday

Nog 104 dagen: Let's get started

Nog 105 dagen: Vrijdag weegdag

Nog 106 dagen: De dag voor het tweede weegmoment

Nog 107 dagen: Geen bootcamp maar boostcamp

Nog 108 dagen: Lang leve de weekplanning

Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan