Voedie Nog 98 dagenHeb je een hele week hard gesport. Gezond gegeten. Niet gesnaaid, gegraaid of gezondigd. Sta je op de weegschaal, hopende op weer een kilo minder, maar dan staat er 77,6kg. En dat betekent 2 ons bonus. Niet afgevallen, maar aangekomen. Ik had die morgen al een voorgevoel. Nergens op gebaseerd, maar ik had helemaal geen haast om op de weegschaal te gaan staan. Tsja, daar sta je dan. Wat meteen door mijn hoofd schiet is dat ik weliswaar in gewicht niets ben afgevallen, maar dat ik wel tevreden terug kan kijken op de afgelopen week. Bovendien voel ik me goed en zit ik lekker in mijn vel. Volgende week zien we verder. Terug naar de dalende lijn die drie weken geleden is ingezet.

 

Vol goede moed verder

Ik geef toe dat heel, heel, heel even door mijn hoofd flitst dat ik nu lekker ga snaaien. Maar dat ik idee verwerp ik snel. Ik weet nog heel goed hoe groot het verschil is tussen je lekker voelen door gezond te eten en te bewegen en volgevreten balen van jezelf. En dus gaan we vol goede moed aan een nieuwe week beginnen. Een gebakken ei met spek en sinaasappelsap als ontbijt. Een kan met water met citroen naast mijn laptop en koffie. Als tussendoortje noten. De lunch was een salade met zalm, augurk, sla, tomaat en komkommer. 's Middags als tussendoortje twee maiswafels met aardbeien. 's Avonds gingen we barbecueën. We hadden nog een grote courgette liggen en hebben die gevuld met gehakt, tomatenpuree, knoflook en ui. Lekker hoor! Samen met nog een stukje witvis een heerlijk maaltje waar je goed vol van zat. Oh en aangezien vis moet zwemmen, een wit wijntje bij het avondeten.

 

Tip van de dag: gezond eten betekent niet automatisch afvallen

Ik eet gezond, waarom val ik dan niet af? Goh, wie zou zich dit nu afvragen? Gezond eten klinkt goed en is ook goed, maar dat betekent niet automatisch dat je ook afvalt. Ieder pondje gaat nog steeds door het mondje en dat geldt ook voor gezonde voeding. Een avocado bijvoorbeeld is al snel 200 calorieën. En wat dacht je van noten? Goed voor je, maar meer dan een handje moet je niet nemen aangezien de calorieën best gaan tellen. Wil je afvallen dan moeten er minder calorieën in dan dat je verbrand. Wees daar dus alert op. Soms bevatten gezonde maaltijden bijna evenveel calorieën als bijvoorbeeld een broodje hamburger! Stap nou niet gelijk over op dat broodje hamburger, want gezonde voeding is beter voor je lichaam. We vergelijken nu alleen even de calorieën. Wat ik alleen wil zeggen is dat je om af te vallen ook goed naar je porties moet kijken en bewust moet zijn van wat er naar binnen gaat.

 

Geen update missen? Like dan de pagina van Voedie op Facebook. Met naast aankondigingen van updates ook andere nieuwtjes op het gebied van food.


Lees ook: 
Nog 99 dagen: Mijn arme, arme benen
Nog 100 dagen: Bijna drie weken onderweg

Nog 101 dagen: Meer energie door goede voeding

Nog 102 dagen: Bikkelen door de regen

Nog 103 dagen: Tijd voor een lazy sunday

Nog 104 dagen: Let's get started

Nog 105 dagen: Vrijdag weegdag

Nog 106 dagen: De dag voor het tweede weegmoment

Nog 107 dagen: Geen bootcamp maar boostcamp

Nog 108 dagen: Lang leve de weekplanning

Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan