Voedie Nog 102 dagenI dit it! Hardlopen door de regen. En dan niet een half uurtje, maar gewoon 1 uur en 52 minuten. Na de hele maandagmiddag naar de buienradar en naar buiten te hebben gestaard moest ik echt gaan. Voor mezelf kon ik 1 dag niet bewegen nog verantwoorden, maar geen tweede. De duurloop moest echt gelopen worden. En dus wachtte ik het meest gunstige moment af en ging. Op het schema stond 17,5km, maar ik had met mezelf afgesproken dat een uur ook goed was. Slechts 2 flesjes (kokos)water mee, geen muziek, regen, afgeweken van mijn gewoonte om 2 uur na de maaltijd te gaan lopen. Niet echt ideale omstandigheden voor de 17,5km. En toch deed ik het. Zal ik je wat vertellen? Het kostte me weinig moeite. Blik op oneindig, ondertussen de regendruppels ontwijkend, tikte ik de kilometers weg.

 

Ik rende en ik rende

Eerlijk is eerlijk. De eerste 7 kilometer werd ik nauwelijks echt nat. Het spetterde. Ik wist dat er meer regen aan zat te komen, maar had verzonnen dat ik gewoon omtrekkende bewegingen rond mijn huis zou maken zodat ik altijd dichtbij zou zijn mocht het ondraaglijk worden. Terwijl de regenintensiteit toeneemt kies ik dan toch voor een rondje Rijkerswoerdse Plassen. Weg uit de beschutting van de huizen en vol met de regen in je gezicht. Lekker! Het uurtje werd anderhalf en ondertussen had ik allang voor mezelf besloten dat ik gewoon die hele afstand ging lopen. Keurig in het trainingstempo. Terwijl heel Arnhem zich naar huis haastte om te gaan eten rende ik en rende ik. Me ondertussen verbazend over het feit dat het prima ging en dat ik dus blijkbaar gedurende de dag een goede bodem had gelegd.

 

Bananenpannenkoeken als bodem voor hardlopen

Omdat ik had verzonnen dat ik bananenpannenkoeken ging eten als lunch in verband met het hardlopen, werd het 's morgens prutje van avocado, banaan en diepvries blauwe bessen. Mixen in de blender, wat kokosrasp en klaar! Ik probeer er iedere keer dat ik het eet een foto van te maken, maar dit laat zich niet zo mooi fotograferen. Ik blijf proberen. Dit ontbijt is echt een aanrader. Als tussendoortje een handje noten en voor lunch dus de pannenkoeken. Bah, bah, bah. Ik trap er iedere keer weer in. Mix 3 eieren met 1,5 banaan, kaneel erbij en eventueel chiazaad. Bakken en klaar. Maar zo smerig! Ik hoop dat ik nu voorgoed in mijn oren heb geknoopt dat dit misschien een goede bodem is, maar dat ik dit niet weg krijg. 


Smoothie met snijbiet als tussendoortje

Mijn bedoeling was eigenlijk om 2 uur na de lunch te gaan lopen, maar het regende nog te hard. Dan maar een smoothie met snijbiet als tussendoortje. Sportkleren aan en gaan. Mijn avondeten bestond uit ei met tomaat en een beetje komkommersoep. Ik ging 's avonds nog naar de film en heb eigenlijk niet echt meer water gedronken. Nog een kop thee in de bioscoop en dat was het. Heel onverstandig, want tijdens het lopen ben ik het nodige vocht verloren. Ik had een flesje water mee moeten nemen, maar heb dat niet gedaan. Stom, stom, stom. Ook dat moet ik eens leren en daar niet eigenwijs in zijn. Het is voor mijn eigen bestwil (en herstel). Anyway, volgende keer beter. Qua eten en beweging was het een top dag!

 

Tip van de dag: suiker

Wist je dat als je over een langere periode minder suiker binnenkrijgt de drang naar het eten van suikerhoudende producten afneemt? Als je thee met suiker drinkt, probeer dan eens een klontje minder te nemen, gevolgd door nog wat minder, totdat je je thee zonder suiker drinkt. Je zult merken dat je dan de suiker niet eens meer mist. Het wordt ons als consument niet makkelijk gemaakt om minder suiker tot ons te gaan nemen. Fabrikanten realiseren zich ook dat mensen bewuster willen leven en liever niet het woord suiker op het etiket zien staan. Toch blijven ze suiker aan hun producten toevoegen, maar gebruiken dan benamingen als moutextract, inuline, glucose, fructose, melasse of trehalose. Mocht je dus willen minderen met suiker, wees dan alert op wat je koopt en lees de etiketten kritisch.

Geen update missen? Like dan de pagina van Voedie op Facebook. Met naast aankondigingen van updates ook andere nieuwtjes op het gebied van food.

 

Lees ook: 
Nog 103 dagen: Tijd voor een lazy sunday
Nog 104 dagen: Let's get started

Nog 105 dagen: Vrijdag weegdag

Nog 106 dagen: De dag voor het tweede weegmoment

Nog 107 dagen: Geen bootcamp maar boostcamp

Nog 108 dagen: Lang leve de weekplanning

Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan