Voedie Nog 97 dagenNa een relatieve rustdag op vrijdag, waarbij mijn enige beweging bestond uit wandelen naar de fietsenmaker en boodschappen doen (al met al wel goed voor een uur beweging!), was het zaterdagmorgen weer tijd voor bootcamp. Om 9.30 uur verzamelen in het park, dus vroeg mijn bed uit. De laatste dagen slaap ik weer vrij onrustig, dus heel even ging de gedachte door mijn hoofd om nog even te blijven liggen. Maar nee, er moest gewerkt worden aan mijn gekrenkte ego. De 2 ons moeten er deze week sowieso weer af en dus is het tijd voor actie. Het ontbijt bestond uit avocado, banaan en blauwe bessen. Kan ik prima op sporten! Water en koffie naar binnen en gaan. Omdat er voor zondag een lange duurloop op de planning staat kies ik een les waarbij we niet teveel gaan hardlopen.


Ieder onderdeel van je lijf voelen

Het wordt de basic les, maar als je denkt dat je zo'n uurtje fluitend doorkomt, dan heb je het mis. Laten we beginnen met burpees. Laten we met het goede nieuws beginnen. Met deze oefening train je zowel je benen, armen, borst, buik- en rugspieren. Een ideale oefening waarbij je als een soort kikker gaat zitten, dan springen met je benen naar achteren zodat je in een plank-stand komt en dan bij voorkeur en push-up. De beginner mag deze ook overslaan en direct weer in de kikkerstand. De oefening eindigt met een sprong. Klinkt goed toch? Tot je dit 6x 45 seconden moet doen. Man, oh man, dat is heftig. Er volgden nog meer van deze leuke oefeningen waarbij je ieder onderdeel van je lijf ging voelen. Een effectieve les, maar wel vrees voor spierpijn.


Genieten van wat extra's

Na het sporten tijd voor een krachttussendoortje. Een gebakken ei met wat groente. Koffie erbij en daarna op naar de markt om boodschappen te doen. Lekkere groente en fruit gekocht en bij thuiskomst direct een smoothie gemaakt met mango, banaan, munt en sinaasappel. Daarna op naar de boerderijwinkel voor pompoenen. Twee mooie pompoenen en eieren rijker gingen we vervolgens nog wat laatste boodschappen doen bij de supermarkt. En toen was het borreltijd. Met een glas witte wijn (alweer ja…) en hapjes. Olijven, peppadew, rauwe ham met rookkaas en groentechips. Lekker genieten van de zaterdag. Het avondeten bestond uit barbecue. Dit keer zoete aardappel, garnalen en doradefilet. Lekker! Het was even een dag waarop ik lekker van wat extra's heb genoten.

 

Tip van de dag: peulvruchten

Hoe vaak eet jij peulvruchten? Wist je dat ze veel eiwitten bevatten en daardoor een langdurig verzadigd gevoel geven? Erwten, bonen, linzen, kiemgroenten en pinda's. Het zijn allemaal peulvruchten. Bonen en erwten zijn rijk aan voedingsvezels en vitamine C en dus een goed onderdeel van je maaltijd. Ook zijn peulvruchten een bron van complexe koolhydraten (die langzaam door het lichaam worden opgenomen) en kunnen ze ook heel goed dienst doen als vleesvervanger. Reden genoeg om peulvruchten eens wat vaker op het menu te zetten.

 

Geen update missen? Like dan de pagina van Voedie op Facebook. Met naast aankondigingen van updates ook andere nieuwtjes op het gebied van food.


Lees ook: 
Nog 98 dagen: Een illusie armer
Nog 99 dagen: Mijn arme, arme benen

Nog 100 dagen: Bijna drie weken onderweg

Nog 101 dagen: Meer energie door goede voeding

Nog 102 dagen: Bikkelen door de regen

Nog 103 dagen: Tijd voor een lazy sunday

Nog 104 dagen: Let's get started

Nog 105 dagen: Vrijdag weegdag

Nog 106 dagen: De dag voor het tweede weegmoment

Nog 107 dagen: Geen bootcamp maar boostcamp

Nog 108 dagen: Lang leve de weekplanning

Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan