Voedie Nog 94 dagenLangzaam weer over tot de orde van de dag. Na een rustdag gaat er vandaag weer gesport worden. Qua eten heb ik de neiging om de teugels te laten vieren en te gaan (vr)eten, maar daardoor zal ik me niet beter gaan voelen. De gedachte aan zo'n 3 goede weken waarin ik me stukken beter ben gaan voelen en lichamelijk fitter, maakt dat ik me in kan houden. 's Avonds is het tijd om te gaan hardlopen en ik sta versteld van mijn snelheid. Het is nog niet wat het moet zijn, maar de trainingsuren betalen zich nu al uit in 'snellere' tijden. Zonder te hijgen loop ik moeiteloos 10 kilometer. Keek ik weken geleden nog op tegen ruim een uur hardlopen, tegenwoordig is het voorbij zonder dat ik er erg in heb.


Bijeengeraapt maaltje

Maar wat at ik vandaag. Ik begon de dag met een gebakken ei en een glas sinaasappelsap. Gedurende de ochtend muntthee en koffie. Een plak bananenbrood als tussendoortje. De lunch bestaat uit een salade met vegetarische balletjes. In de middag een smoothie en pannenkoek (ja, dat was iets teveel van het goede) als tussendoortje. Het avondeten is een restje bietensoep, een laatste pannenkoek en nog een paar vegetarische balletjes. Een beetje bijeengeraapt maaltje, maar wel lekker! Na en tijdens het sporten kokoswater. Zo halverwege de weegweek zit ik toch met mijn gedachten ook weer bij de weegschaal. Ik moet me hierdoor niet laten leiden en op een gegeven moment ga ik het vanzelf merken in mijn kleding, maar toch is een bevestiging eens per week wel fijn om te weten of ik op de goede weg ben.

 

Tip van de dag: ontspan

De boog kan niet altijd gespannen zijn. Voor een goede gezondheid is het niet alleen belangrijk om te bewegen, gezond te eten en voldoende te slapen, maar ook ontspanning is een belangrijke factor. Ontspanning kan een dag rust voor je spieren zijn natuurlijk, maar ook even tijd voor jezelf nemen. Met die benen omhoog op de bank, lekker in de tuin zitten of een ontspannen biscoopbezoek voorkomt overmatige stress. Als iets niet goed is voor je gezondheid, dan is het stress. Ontspannen is gezond, dus vergeet dit vooral niet regelmatig te doen.

 

Geen update missen? Like dan de pagina van Voedie op Facebook. Met naast aankondigingen van updates ook andere nieuwtjes op het gebied van food.


Lees ook: 
Nog 95 dagen: Wat is echt belangrijk
Nog 96 dagen: Afzien (en genieten) in de brandende zon

Nog 97 dagen: Een ontspannen weekend

Nog 98 dagen: Een illusie armer
Nog 99 dagen: Mijn arme, arme benen

Nog 100 dagen: Bijna drie weken onderweg

Nog 101 dagen: Meer energie door goede voeding

Nog 102 dagen: Bikkelen door de regen

Nog 103 dagen: Tijd voor een lazy sunday

Nog 104 dagen: Let's get started

Nog 105 dagen: Vrijdag weegdag

Nog 106 dagen: De dag voor het tweede weegmoment

Nog 107 dagen: Geen bootcamp maar boostcamp

Nog 108 dagen: Lang leve de weekplanning

Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan