Voedie Nog 96 dagenZondag 7.00 uur. De wekker gaat. Je moet er wat voor over hebben om je doelen na te jagen. Opstaan, pannenkoeken bakken, drinken, spullen pakken en gaan. Vandaag 20 kilometer hardlopen op de planning. De bedoeling is om de eerste 6,5 kilometer alleen te gaan lopen door het Sonsbeekpark en dan aan te sluiten bij mijn medelopers van de loopgroep. Na de bootcamp is het even afwachten hoe mijn benen gaan functioneren. Spierpijn is aanwezig, maar het lopen gaat goed en pijnloos. Ik heb niet het makkelijkste terrein uitgezocht (bos!), maar des te groter de prestatie. Voor ik het weet heb ik 20 kilometer in de benen en mag ik van de rest van de zondag gaan genieten. I dit it! Weer een stap dichter bij de marathon.


De ideale dorstlesser

Het was warm en daarom heb ik mijn best gedaan om voldoende (kokos)water te drinken. Na afloop van de duurloop eerst een proteïnereep voor de eerste trek. Thuis gooien we er nog een gebakken ei tegenaan met groente, koffie en water. Ik voel mijn benen goed. Daarnaast heb ik ook trek. En dus gaat er later nog een smoothie mango, banaan, appel en sinaasappel naar binnen. Ik blijf de hele middag enorme dorst houden en water lijkt niet echt te helpen. Tijd voor andere maatregelen: een alcoholvrij biertje! Zalig! Het lest de dorst echt. Ik kan er weer tegen. Het avondeten bestaat uit zoete aardappel en aubergine gevuld met gehakt, ui en knoflook. Lekker maaltje! Het was zondag een rustige dag waarbij we nog hebben genoten van de zon in onze achtertuin. Weinig blogwaardigs. Geen overpeinzingen, niets. Wel 's avonds nog de neiging weten te onderdrukken om nog iets te gaan snaaien. Hoera voor mezelf.

 

Tip van de dag: kruiden

Kruiden zijn niet alleen de finishing touch van je maaltijd, ook zijn ze goed voor je gezondheid. Rozemarijn bijvoorbeeld zorgt er bij verkoudheid en griep voor dat afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Peterselie helpt bij het verteren, werkt vochtafdrijvend en zit bovendien vol vitamine C en mineralen. Munt zorgt voor een frisse geest en kaneel is een bron van vezels en calcium. Bij vermoeidheid en stress kan nootmuskaat helpen. Het is een effectief kalmerend middel. En zo kan ik nog wel even doorgaan, want met bovengenoemde voorbeelden heb ik nog niet eens 10% van mijn kruidenvoorraad genoemd. Heb je bepaalde klachten, google dan eens op dit onderwerp in combinatie met kruiden en wie weet hoef je voor de oplossing helemaal niet ver te zoeken!

 

Geen update missen? Like dan de pagina van Voedie op Facebook. Met naast aankondigingen van updates ook andere nieuwtjes op het gebied van food.


Lees ook: 
Nog 97 dagen: Een ontspannen weekend
Nog 98 dagen: Een illusie armer
Nog 99 dagen: Mijn arme, arme benen

Nog 100 dagen: Bijna drie weken onderweg

Nog 101 dagen: Meer energie door goede voeding

Nog 102 dagen: Bikkelen door de regen

Nog 103 dagen: Tijd voor een lazy sunday

Nog 104 dagen: Let's get started

Nog 105 dagen: Vrijdag weegdag

Nog 106 dagen: De dag voor het tweede weegmoment

Nog 107 dagen: Geen bootcamp maar boostcamp

Nog 108 dagen: Lang leve de weekplanning

Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan