Voedie Nog 100 dagen

Nog 100 dagen tot mijn doel: 15kg minder en het lopen van een marathon in bij voorkeur een persoonlijk record. Vandaag voelt toch een beetje als een mijlpaal. Ik ben nu bijna drie weken onderweg en het gaat nog steeds goed. Ik heb niet het idee dat ik met een afvalrace bezig ben. Snoepen doe ik niet, alcohol drink ik bijna niet. En toch voelt het niet als een opgave of afzien. Dat is bij mij eigenlijk altijd het geval als ik weer wat kilo's kwijt moet. Als de knop eenmaal om is dan is deze ook goed om en gaat het allemaal bijna vanzelf. Gelukkig maar, want als je voor je gevoel iedere dag op een houtje moet bijten dan is het ook geen pretje.

 

Bijzonder fenomeen

Nog een bijzonder ander fenomeen is dat ik deze afgelopen week merk dat ik 's avonds helemaal geen trek heb. Maandag liep ik onder etenstijd hard en had ik er geen enkel probleem mee om pas rond 19.00 uur te eten. Dinsdag had ik natuurlijk wel een mega-omelet op, dus dat is misschien niet helemaal representatief, maar ook woensdag moest ik rond etenstijd echt niet aan eten denken. Ik had 's ochtends ontbeten met een gebakken ei met sinaasappelsap, gevolgd door koffie en water. Een handje noten tussendoor en als lunch een salade met sla, augurk, lente-ui, komkommer, tomaat en kalkoenfilet.


Gezonder en voedzamer eten

's Middags een smoothie van banaan, mango en sinaasappelsap en dat was het. Tussendoor water gedronken. Ik moest deze avond werken in het filmhuis, maar had voor 18.00 uur echt geen trek. Dan maar zonder avondeten aan de slag en in mijn pauze even iets halen bij de supermarkt. Het werd een quinoasalade en een bakje met mais, broccoli, rozijnen en wat ander ondefinieerbaar prut. De quinoa was goed te eten, over het andere bakje was ik iets minder te spreken. In ieder geval heb ik alsnog een goede avondmaaltijd gehad. Wel belangrijk! Ik heb echt het gevoel dat ik door gezonder en voedzamer te eten niet meer zulke schommelingen heb en eigenlijk de hele dag wel goed gevuld ben. Goed teken! Schouderklopje voor mezelf.

 

Tip van de dag: 80/20 regel

Jezelf alles ontzeggen als je af wilt vallen is helemaal nergens voor nodig. Dat ga je ook niet volhouden. En als dit al wel lukt dan komt er een moment dat je echt goed de mist in gaat. Beter is om jezelf af en toe iets te gunnen. Als je eet volgens de 80/20 regel dan betekent dat dat je 80% van de tijd goed en gezond eet en 20% van de tijd mag genieten van een patatje, pizza, ijsje, pasta, broodje of wat voor jou dan ook een beloning is. Je komt er echt niet opeens kilo's van aan. Als het je toch niet helemaal lekker zit dan ga je gewoon wat extra bewegen en maak je 's avonds even een wandelingetje. Het maakt de gegeten calorieën niet goed, maar je zet er wel weer wat beweging tegenover. En dat geeft toch weer even een oppepper.

 

Geen update missen? Like dan de pagina van Voedie op Facebook. Met naast aankondigingen van updates ook andere nieuwtjes op het gebied van food.


Lees ook: 
Nog 101 dagen: Meer energie door goede voeding
Nog 102 dagen: Bikkelen door de regen

Nog 103 dagen: Tijd voor een lazy sunday

Nog 104 dagen: Let's get started

Nog 105 dagen: Vrijdag weegdag

Nog 106 dagen: De dag voor het tweede weegmoment

Nog 107 dagen: Geen bootcamp maar boostcamp

Nog 108 dagen: Lang leve de weekplanning

Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan