Inmiddels ben ik ruim een maand bezig om af te vallen en mezelf klaar te stomen voor de marathon. Op momenten dat je thuis in je eigen vertrouwde ritme zit, je zelf de boodschappen doet en de verleidingen kunt beperken door bepaalde zaken gewoon niet te kopen en op tafel te zetten, is het nog best 'makkelijk'. Dit weekend ben ik niet thuis en is het de vraag of ik de verleidingen kan weerstaan en het me lukt om mijn eigen eetpatroon een beetje vast te houden. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus voordat we vertrokken heb ik de koelkast leeggemaakt en alle restjes meegenomen zodat ik altijd iets 'gezonds' voor handen heb. En natuurlijk ging mijn bananenbrood mee.
Zelfgemaakte pizza
Het zal een week worden waarin er minder, veel minder wordt gesport. Het hardlopen gaat gewoon door, maar voor bootcamp ben ik even niet in de gelegenheid. Des te belangrijker is het om gezond te blijven eten. Deze zaterdagmorgen begin ik met een ontbijt van kwark, blauwe bessen en banaan. Samen met honing en kaneel een heerlijk ontbijtje. Daarbij koffie en wat thee. Als tussendoortje een stukje bananenbrood dat prima smaakt. Blauwe bessen en chocolade zijn de geheime ingrediënten! Na een uitstapje gemaakt te hebben was het tijd voor lunch. Het werd een restje boekweitrisotto met bieten. 's Middags als tussendoortje fruit. Het avondeten bestond uit zelfgemaakte pizza met verschillende soorten groente, ham en spek. Daarbij een glaasje wijn.
Tip van de dag: melk goed voor elk?
Melk was vroeger een standaard onderdeel van het ontbijt. Melk moest want dat was goed voor je. De meningen hierover verschillen tegenwoordig. Melk is weliswaar rijk aan eiwit en vitamine B12, maar het bevat ook veel verzadigd vet en vrij veel calorieën. Ook is tijdens onderzoek gebleken dat veel melk drinken de kans niet kleiner maakt op botbreuken. Het zou zelfs weleens tegengesteld kunnen werken. Ik ga en wil niet zeggen dat je geen melk moet drinken, maar wil met mijn tips wel aangeven dat het goed is om kritisch naar je gewoonten te kijken. Soms zit iets er zo ingesleten en weet je eigenlijk niet eens meer waarom je iets eet of drinkt, terwijl je heel goed zonder kunt of voor een alternatief kunt gaan.
Geen update missen? Like dan de pagina van Voedie op Facebook. Met naast aankondigingen van updates ook andere nieuwtjes op het gebied van food.
Lees ook:
Nog 77 dagen: Een dag met een zwart randje
Nog 78 dagen: Een dag in het teken van afscheid nemen
Nog 79 dagen: Waterbootcampseizoen begint weer
Nog 80 dagen: Het begint op te vallen dat ik afval
Nog 81 dagen: Even bijkomen na een weekend werken
Nog 82 dagen: Experimenteren met bananenbrood
Nog 83 dagen: Rustdag na een zware inspanning
Nog 84 dagen: Spannend weegmoment
Nog 85 dagen: Salades, salades, salades
Nog 86 dagen: Aan de kook
Nog 87 dagen: Officiële marathonschema is begonnen
Nog 88 dagen: Het weer gooit roet in het eten
Nog 89 dagen: Mijn schuldgevoel speelt op
Nog 90 dagen: Twee vliegen in een klap
Nog 91 dagen: Het resultaat na vier weken
Nog 92 dagen: Bijna vier weken onderweg
Nog 93 dagen: Lekker aan de kook
Nog 94 dagen: Neigen om te (vr)eten
Nog 95 dagen: Wat is echt belangrijk
Nog 96 dagen: Afzien (en genieten) in de brandende zon
Nog 97 dagen: Een ontspannen weekend
Nog 98 dagen: Een illusie armer
Nog 99 dagen: Mijn arme, arme benen
Nog 100 dagen: Bijna drie weken onderweg
Nog 101 dagen: Meer energie door goede voeding
Nog 102 dagen: Bikkelen door de regen
Nog 103 dagen: Tijd voor een lazy sunday
Nog 104 dagen: Let's get started
Nog 105 dagen: Vrijdag weegdag
Nog 106 dagen: De dag voor het tweede weegmoment
Nog 107 dagen: Geen bootcamp maar boostcamp
Nog 108 dagen: Lang leve de weekplanning
Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan