Na 5 wekenEn dan is het weer vrijdag. Tijd om te wegen. De afgelopen week was best wisselvallig. Met Thais eten, een pizza, onvoldoende water drinken en wat minder beweging dan gepland en gewenst. Ook heb ik nog helemaal niet het idee dat ik aan het afvallen ben. Mijn broek zit weliswaar iets ruimer, maar verder kan ik het echt nog niet merken. Soms is dat best frustrerend, want ik wil wel graag het resultaat merken. Gelukkig hebben we de weegmomenten nog. De weken vliegen voorbij en ik heb nu steeds minder de neiging om tussendoor op de weegschaal te gaan staan. En ik snap ook wel waarom, want ik heb niet het idee dat ik deze week ook maar iets ben afgevallen, daarvoor ben ik volgens mij niet strikt genoeg geweest.

 

De grote verrassing

Ik stond deze dag al om 6.00 uur naast mijn bed omdat ik 22 kilometer hardlopen voor de boeg had en ook nog moest werken 's middags. Slaap uit de ogen, lenzen in zodat ik de cijfers op de weegschaal goed kon zien. Er stond 75,5kg. Even rekenen en dan kom ik uit op -1,4kg. Dus… Mijn pessimisme was nergens voor nodig. Ergens heb ik deze week dus ook wel dingen goed gedaan met gewichtsverlies tot gevolg. Wel een mooi moment om de 75 weer op de weegschaal te zien staan. Voelt toch een beetje als een mijlpaal. Nu de focus op de 70! En nee, dat zal niet volgende week of die week daarna zijn, maar we komen wel steeds een stapje dichterbij.

 

Voedingsstoffen tijdig aanvullen

Mijn ontbijt bestond uit banaan, avocado en blauwe bessen. Daarbij dronk ik water. Voor tijdens het hardlopen maakte ik flesjes met kokoswater klaar en een sportreep. Niet echt de meest gezonde keus die sportreep, maar ik herinner me nog vorige week dat ik helemaal inklapte na de 20 kilometer en dat wil ik nu niet weer hebben. Goed blijven eten dus en tijdig voedingsstoffen aanvullen. Na het hardlopen eet ik een gebakken ei, drink ik een kop koffie en geef dan mijn spieren rust in bad. Een vast ritueel na lange duurlopen. Even een moment van rust en wat warmte voor de spieren. Ik moest nog steeds waterkers halen voor de groene gazpacho en ging dus naar de supermarkt. Eigenlijk wilde ik de soep nog gaan maken voordat ik aan het werk zou gaan, maar heb dat plan maar geskipt.

 

Salade met bulgur en quinoa

Ik ken mezelf. Ik ga dan heel gestresst aan de slag en kom dan altijd tijd tekort. Ik schuif het door naar vrijdagavond. Het was de bedoeling om de gazpacho vandaag als lunch te eten, maar in plaats daarvan wordt het kwark met aardbeien, kiwi, honing en kaneel. Ik zorg wel dat ik voldoende drink deze middag. Mijn tussendoortje vergeet ik omdat ik aan het werk ben, dus na werktijd begint mijn maagje wel een beetje te knorren. Naast de soep die ik vandaag wil gaan maken uit het kookboek van SLA, staat er ook weer een recept van Vegarabia op de planning. Een salade met bulgur, quinoa, waterkers, koriander, munt, peper, sjalot en knoflook. Smullen! Om 20.15 uur ben ik klaar met koken en opruimen en duik ik voor de televisie met een kop koffie. Morgen weer een dag.

 

Tip van de dag: popcorn

Vind je het ongezellig om in het weekend niet te snacken en toe te kijken hoe je familie of partner wel iets lekkers weghapt? Helemaal nergens voor nodig. Popcorn is een healthy snack waar je lekker van kunt eten. Koop nou niet gelijk een zak in de winkel. Het is wel de bedoeling dat je het zelf maakt zonder alle troep die de fabrikant in die voorverpakte popcorn stopt. Het enige dat je hoeft te doen is maiskorrels in kokosolie te gooien, beetje paprikapoeder en zout erbij en klaar. Gepofte mais zit vol vezels en is rijk aan polyfenolen. Polyfewat? Polyfenolen zijn antioxidanten die je lichaam beschermen tegen ziektes.

 

Geen update missen? Like dan de pagina van Voedie op Facebook. Met naast aankondigingen van updates ook andere nieuwtjes op het gebied van food.


Lees ook: 
Nog 85 dagen: salades, salades, salades
Nog 86 dagen: Aan de kook
Nog 87 dagen: Officiële marathonschema is begonnen

Nog 88 dagen: Het weer gooit roet in het eten
Nog 89 dagen: Mijn schuldgevoel speelt op

Nog 90 dagen: Twee vliegen in een klap

Nog 91 dagen: Het resultaat na vier weken

Nog 92 dagen: Bijna vier weken onderweg

Nog 93 dagen: Lekker aan de kook

Nog 94 dagen: Neigen om te (vr)eten

Nog 95 dagen: Wat is echt belangrijk

Nog 96 dagen: Afzien (en genieten) in de brandende zon

Nog 97 dagen: Een ontspannen weekend

Nog 98 dagen: Een illusie armer
Nog 99 dagen: Mijn arme, arme benen

Nog 100 dagen: Bijna drie weken onderweg

Nog 101 dagen: Meer energie door goede voeding

Nog 102 dagen: Bikkelen door de regen

Nog 103 dagen: Tijd voor een lazy sunday

Nog 104 dagen: Let's get started

Nog 105 dagen: Vrijdag weegdag

Nog 106 dagen: De dag voor het tweede weegmoment

Nog 107 dagen: Geen bootcamp maar boostcamp

Nog 108 dagen: Lang leve de weekplanning

Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan