Voedie Nog 88 dagenSportkleding aan, sportkleding uit. Het was een intensieve bootcamp maandag. Het regende wel, maar het leek aardig droog te worden en te blijven op het moment dat we daadwerkelijk gingen starten. Het onweerde ook wel een beetje, maar ach, dat was tegen 20.00 uur wel voorbij. Ik had me keurig op tijd omgekleed om gehaast te voorkomen, schoof achter mijn computer, zag het Facebookbericht over de afgelasting van de training en zuchtte een keer diep. Damn, had ik me mentaal helemaal voorbereid ging de les vanwege de kans op nog meer onweer niet door. Ongepland dus nog een tweede rustdag na mijn intensieve duurloop van zaterdag. En ik wilde zo graag de calorieën van mijn pizza van zondag verbranden.

 


Op de fiets naar de stad

De nieuwe week begon ik met een ontbijt van verse sinaasappelsap en avocado, banaan en blauwe bessen. Water en koffie tussendoor, gevolgd door een handje noten. Als lunch at ik een salade. Omdat ik van het weekend verzuimd heb om een nieuwe voorraad groente en fruit te halen is het een beetje sprokkelen en kon ik niet echt een smoothie maken. Aangezien ik de hele dag al achter de computer zat werd het ook wel even tijd om naar buiten te gaan. Ik op de fiets naar de stad. Wat een hitte. Pff, waarom deed ik dit ook alweer? Ik wilde eigenlijk een sapje halen bij de Vitaminstore, maar hun juicebar is sinds deze maand gesloten.

 

Sapje bij Rawsome

Geen paniek. Het reserveplan is Rawsome, een rawfoodcafé hier in Arnhem. Ze zijn verhuisd en voor mij een mooie gelegenheid om even op hun nieuwe locatie te gaan kijken. Voor sapjes die je mee wil nemen hebben ze een heel leuk concept bedacht. Ze hebben glazen flessen van een halve liter gevuld met juice. Als je de fles een volgende keer mee terugneemt krijg je 50 cent korting op je drankje. Ik koos voor de slowjuice spring clean met appel, komkommer, selderij, venkel, citroen en gember. Lekker! Het avondeten bestond uit een salade van de Exki (voor een review over dit restaurant, klik je hier) met kikkererwten en een pannenkoek. Nog koffie en water toe en klaar voor de bootcamp. Die dus niet doorging. Tsja, dan maar naar Goede Tijden Slechte Tijden kijken. Het was tenslotte de eerste aflevering na de zomerstop en die kun je niet missen. Ahum…. Even gedachten op nul en blik op oneindig.

 

Tip van de dag: kauwgom vermijden

Ik ben bij vlagen best een kauwgomkauwer. Hup met twee tegelijk in mijn mond. Even een kwartier kauwen en dan weg ermee. Als je een gezonde leefstijl nastreeft en af wilt vallen is kauwgom nou niet echt heel slim om te nemen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je grotere porties eet en eerder naar junkfood grijpt als je kauwgom hebt gekauwd. Maar los daarvan zitten er veel chemische toevoegingen in kauwgom die absoluut geen voedingswaarde hebben. Kunstmatige suikers in de kauwgom kunnen je stofwisseling bovendien verstoren en de vetopslag bevorderen. En dat wil je nou net niet hebben als je afvalt.

 

Geen update missen? Like dan de pagina van Voedie op Facebook. Met naast aankondigingen van updates ook andere nieuwtjes op het gebied van food.


Lees ook: 
Nog 89 dagen: Mijn schuldgevoel speelt op
Nog 90 dagen: Twee vliegen in een klap

Nog 91 dagen: Het resultaat na vier weken

Nog 92 dagen: Bijna vier weken onderweg

Nog 93 dagen: Lekker aan de kook

Nog 94 dagen: Neigen om te (vr)eten

Nog 95 dagen: Wat is echt belangrijk

Nog 96 dagen: Afzien (en genieten) in de brandende zon

Nog 97 dagen: Een ontspannen weekend

Nog 98 dagen: Een illusie armer
Nog 99 dagen: Mijn arme, arme benen

Nog 100 dagen: Bijna drie weken onderweg

Nog 101 dagen: Meer energie door goede voeding

Nog 102 dagen: Bikkelen door de regen

Nog 103 dagen: Tijd voor een lazy sunday

Nog 104 dagen: Let's get started

Nog 105 dagen: Vrijdag weegdag

Nog 106 dagen: De dag voor het tweede weegmoment

Nog 107 dagen: Geen bootcamp maar boostcamp

Nog 108 dagen: Lang leve de weekplanning

Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan