Voedie Nog 89 dagenZo bont als ik het vandaag heb gemaakt met eten, is me de afgelopen vier weken nog niet overkomen. Slecht en onregelmatig zijn wel de toverwoorden. Man oh man en dan aan het einde van de dag ook nog buikpijn hebben. Zal vast mijn schuldgevoel zijn die op aan het spelen was. Overigens was het een bijzonder geslaagde dag hoor! Ik maakte een uitstapje naar Amsterdam voor een leuk event en genoot van mijn rustdag na vijf dagen intensief bewogen te hebben. Ik probeer echt mijn rustdagen tactisch te plannen, met name voor een intensieve lange duurloop. Het is toch een aanslag op je lijf en daar wil ik zo uitgerust mogelijk aan beginnen. Maar nu zijn jullie natuurlijk benieuwd waarom het zo'n 'slechte' dag was qua eten. Of niet soms?

 


Ontbijt door de 'gezondheidskeuring'

De zondagmorgen begon vroeg, maar goed. Lekker rustig opstaan en ontbijten. Ik ben nu heel hard aan het nadenken wat ik gisteren heb ontbeten, maar ik weet het echt niet meer. Het kwam in ieder geval door de 'gezondheidskeuring' heen. Je moet me op mijn woord geloven. Op het station een kop koffie en op naar Amsterdam. Mijn eerste stop was op Amsterdam CS de Exki. Ik ken deze formule al uit Brussel en Antwerpen en nu zitten ze op een superlocatie op CS. Even lekker rondgekeken, bloginspiratie opgedaan, foto's gemaakt en toen snel door naar de kookworkshop bij Keizer Culinair. Voor koken.blog was ik uitgenodigd om een reis naar Azië te komen maken en Thais te gaan koken. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. De workshop begon om 11.30 uur en ik had er natuurlijk helemaal niet bij nagedacht dat het wel handig zou zijn om voor die tijd nog wat te eten. Zonder tussendoortje en zonder lunch zat ik daar. Qua vocht liep ik ook ernstig achter. Op wat koffie na helemaal niets gedronken. Aan het begin van de workshop dus nog flink wat glazen water met citroen- en muntsmaak gedronken.

 

Workshop Thais koken en bezorgmaaltijd

Over de workshop verschijnt deze week een blog op koken.blog dus daar ga ik nu nog niet teveel over vertellen. Kort gezegd heb ik me gewaagd aan het maken van dumplings en konden we zo rond 14.00 uur aan tafel om aan gang één van vier te beginnen. Toen was ik er wel aan toe. Na dumplings, soep en curry sloten we af met roomijs. Er werd ook witte wijn geschonken, maar daar heb ik maar vriendelijk voor bedankt. Ik kon me zaterdagavond nog herinneren! Ik dronk ondertussen een kan water leeg. Het was al met al een geslaagde middag. Ik was rond 18.00 uur thuis en kreeg toen eigenlijk wel weer wat trek. Ik had een verpakking van pizza zien liggen en op Twitter kwamen ook pizzafoto's voorbij. En toen ging ik voor de bijl. New York Pizza werd gebeld en de dönerpizza stond veertig minuten later voor mijn neus. Ja, het was lekker en ja ik heb er van genoten, maar.... Ik kreeg 's avonds buikpijn. Dat hoeft natuurlijk niet per se door de pizza te komen, maar kan ook een knagend schuldgevoel zijn! Ik kan er qua junk food in ieder geval weer even tegen.

 

Tip van de dag: plastic flesjes

Er was een tijd dat ik mijn gekochte halve liter waterflesje bleef hervullen. Het etiket vervaagde dan langzaam, maar verder had ik geen idee hoelang ik het flesje al gebruikte. Tegenwoordig ben ik hier wat nauwkeuriger in. Om twee redenen. Als je iedere keer aan die hals van die fles loopt te lurken stapelen de bacteriën zich op. Ten tweede zit er in veel plastic verpakkingen BPA, een chemische grondstof. Alles waarin BPA is verwerkt is giftig voor de mens. Dit goedje 'lekt' namelijk door de verpakking en krijg je dus in je lijf. De afgifte van BPA wordt nog erger als je het gaat verwarmen. BPA lijkt op het hormoon oestrogeen. Door uit plastic flesjes te drinken krijg je ongemerkt veel van dit hormoon binnen. Dat kan invloed hebben op de voortplanting, maar ook op de aanmaak van vetcellen. Ik drink daarom water uit een glas of een verpakking die vrij van BPA is. Een Dopper is hier een voorbeeld van.

 

Geen update missen? Like dan de pagina van Voedie op Facebook. Met naast aankondigingen van updates ook andere nieuwtjes op het gebied van food.


Lees ook: 
Nog 90 dagen: Twee vliegen in een klap
Nog 91 dagen: Het resultaat na vier weken

Nog 92 dagen: Bijna vier weken onderweg

Nog 93 dagen: Lekker aan de kook

Nog 94 dagen: Neigen om te (vr)eten

Nog 95 dagen: Wat is echt belangrijk

Nog 96 dagen: Afzien (en genieten) in de brandende zon

Nog 97 dagen: Een ontspannen weekend

Nog 98 dagen: Een illusie armer
Nog 99 dagen: Mijn arme, arme benen

Nog 100 dagen: Bijna drie weken onderweg

Nog 101 dagen: Meer energie door goede voeding

Nog 102 dagen: Bikkelen door de regen

Nog 103 dagen: Tijd voor een lazy sunday

Nog 104 dagen: Let's get started

Nog 105 dagen: Vrijdag weegdag

Nog 106 dagen: De dag voor het tweede weegmoment

Nog 107 dagen: Geen bootcamp maar boostcamp

Nog 108 dagen: Lang leve de weekplanning

Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan