Voedie Nog 90 dagenUitslapen is er voor mij niet bij dit weekend. Op zaterdag vroeg uit de veren om 20 kilometer hard te gaan lopen. Pannenkoekjes bakken, water en koffie drinken en gaan. Ik mag (of beter gezegd moet) in mijn eentje en daar kijk ik best tegenop. Ik ben het wel gewend om langere afstanden alleen te lopen, maar dat is alweer even geleden. Anyway, even door de zure appel heen en dan zul je zien dat ik er achteraf weer om lach. De zon schijnt, dus ik trek een tanktop aan. Zo sla ik twee vliegen in een klap. Ik doe mijn duurloop en kleur tegelijkertijd mooi bij. 

 

Laatste kilometers gaan met hangen en wurgen

Ik maak vaak de fout om met zonnig weer in een T-shirt te lopen, maar dan krijg je van die witte bovenarmen. Nu is lang lopen in de zon toch al niet heel bevorderlijk als je graag mooi egaal bruin wilt zijn. Mijn broekje stopt net boven de knie, dus die bovenbenen blijven wit en hetzelfde geldt voor mijn enkels. Door de hardloopsokken zien die delen ook geen zon. Heel charmant als je in de zomer met een jurkje loopt met slippers. Is het net alsof je nog sokken aanhebt. Oké, ik dwaal af. Die duurloop ging de eerste 10 kilometer als een speer. Ik liep veel te hard, wist dat ik in zou gaan storten, maar bleef stug doorlopen. Eigenwijs! Tot de 15 kilometer had ik het zwaar, maar was het nog te doen. De laatste 5 was hangen en wurgen. Ik dacht nog heel even om geen 20, maar de halve marathon (21,095km) te lopen, maar kreeg dat echt niet gedaan. Bij 20 dus gestopt.

 

Alcoholvrij bier als dorstlesser

Onderweg had ik kokoswater gedronken en thuis een eiwitshake, banaan en water genomen. Hoezeer ik mijn best ook deed, ik bleef hoofdpijn houden en was moe. Na een roerei met tomaat te hebben gegeten ben ik in slaap gevallen om vervolgens 1,5 uur later weer wakker te worden. Tijd om mijn geheime medicijn in de strijd te gooien: een Radler. Dit werkt zo fijn bij mij. Een dorstlesser eerste klas. Daarna voelde ik me alweer een stuk beter. 's Middags nog meer water en als avondeten vlees, pompoen en wat sla. 's Avonds nog even naar de film. Na de film tijd voor een rood wijntje op het terras. Lekker, maar jeetje dat ene glaasje was ook meer dan genoeg. Het hakte er wel in. Niet zo verwonderlijk trouwens als je bedenkt hoe ik me voelde door het hardlopen!

 

Tip van de dag: water drinken voor elke maaltijd

Uit Brits onderzoek is gebleken het drinken van een halve liter water voor elke maaltijd helpt om af te vallen. Ik heb het eerlijk gezegd zelf niet geprobeerd en vraag me ook af of me dit ooit zal lukken. Een halve liter weg tanken is best veel en volgens mij zit je dan ook al gelijk vol. Dat is waarschijnlijk ook een verklaring waarom mensen afvallen. Nadeel van deze tip is dat het drinken van water er ook voor zorgt dat je voedsel versneld de maag verlaat waardoor je dus weer een hongergevoel kunt krijgen. Om van deze tip van de dag toch nog enigszins een waardevolle tip te maken zou ik zeggen: drink een glas water voor de maaltijd en zet tijdens het eten een tweede glas voor je neer. Dan heb je toch al wat in je maag zitten, waardoor je toch net iets minder gaat eten. Door het tweede glas tijdens je maaltijd te drinken voorkom je ook dat je gedachteloos door blijft eten. 

 

Geen update missen? Like dan de pagina van Voedie op Facebook. Met naast aankondigingen van updates ook andere nieuwtjes op het gebied van food.


Lees ook: 
Nog 91 dagen: Het resultaat na vier weken
Nog 92 dagen: Bijna vier weken onderweg

Nog 93 dagen: Lekker aan de kook

Nog 94 dagen: Neigen om te (vr)eten

Nog 95 dagen: Wat is echt belangrijk

Nog 96 dagen: Afzien (en genieten) in de brandende zon

Nog 97 dagen: Een ontspannen weekend

Nog 98 dagen: Een illusie armer
Nog 99 dagen: Mijn arme, arme benen

Nog 100 dagen: Bijna drie weken onderweg

Nog 101 dagen: Meer energie door goede voeding

Nog 102 dagen: Bikkelen door de regen

Nog 103 dagen: Tijd voor een lazy sunday

Nog 104 dagen: Let's get started

Nog 105 dagen: Vrijdag weegdag

Nog 106 dagen: De dag voor het tweede weegmoment

Nog 107 dagen: Geen bootcamp maar boostcamp

Nog 108 dagen: Lang leve de weekplanning

Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan