Voedie Nog 91 dagenEn dan is het alweer vrijdag. Tijd om te wegen. Zou het net zo gaan als vorige week? Of heb ik deze week wel weer de daling ingezet. Aan mijn kleren kan ik nog niet zo heel veel merken. Ja, mijn pas gewassen spijkerbroek (de laatste die ik nog aankon) lijkt iets beter te passen, maar verder geen enkele indicatie. Dus er staat me niets anders te doen dan op de weegschaal gaan staan. De stand: 76,9kg. Dat betekent zeven ons minder dan vorige week. Het is geen kilo, geen anderhalve kilo, maar toch weer een dalende lijn. Dat maakt het totaal na vier weken op -3kg. Hoewel ik eerlijk gezegd wel op meer had gehoopt, aangezien dit in mijn ogen de 'makkelijke' kilo's moeten zijn, is het goed zo.


De hele dag op gras kauwen

Ik kan de hele dag gaan kauwen op gras of me over de kop sporten, maar daar heb ik op de lange termijn niets aan. Ik ben een duursporter en zo ga ik de afvalrace ook maar zien. Iedere kilo verlies is een stapje dichterbij de finish. Ik voel me goed bij dit eetpatroon, ben lekker aan het sporten en ben nog heel! Als ik het afvallen afzet tegen de beweging, dan heb ik gevoelsmatig meer winst gehaald bij het onderdeel beweging. Hoewel de hardloop- en bootcamptrainingen zwaar zijn en ik bijna iedere dag spierpijn heb, gaan mijn hardloopprestaties zienderogen vooruit. Ik ben er nog lang niet en je moet me morgen geen marathon laten lopen, maar so far so good. Het is alweer een tijd geleden dat ik zo'n lekker gevoel heb gehad bij het lopen van langere afstanden.

 

Officiële marathonschema gaat bijna beginnen

Qua eten was het gisteren weinig bijzonders. 's Morgens voordat ik ging bootcampen avocado, banaan en blauwe bessen, wat water en koffie. Toen ik terug was heb ik een stuk bananenbrood gegeten en als lunch gebakken ei met spek. Het avondeten bestond uit een hamburger, frietjes van zoete aardappel en salade. Nu ga ik me opmaken voor de komende vier weken. Het is overigens zondag nog drie maanden tot de marathon (= 13 weken). Vanaf volgende week start ook mijn officiële marathonschema en ga ik me verder klaarstomen. Ik hoop en verwacht de komende vier weken het aantal verloren kilo's van afgelopen vier weken te evenaren, maar bij voorkeur op weg naar de vier kilo.

 

Tip van de dag: spierpijn

Spierpijn is niet fijn. Met name als je weer aan een nieuwe training begint en nog niet helemaal hersteld bent. Op verschillende manieren kun je zorgen dat de spierpijn verminderd. Ook op het gebied van voedsel is er winst te halen. Eet bij voorkeur na een training producten die vitamine B12 bevatten, zoals noten, kip, eieren, sinaasappels en bananen. Maar ook zalm, yoghurt, verse munt, kurkuma en gember helpen.

 

Geen update missen? Like dan de pagina van Voedie op Facebook. Met naast aankondigingen van updates ook andere nieuwtjes op het gebied van food.


Lees ook: 
Nog 92 dagen: Bijna vier weken onderweg
Nog 93 dagen: Lekker aan de kook

Nog 94 dagen: Neigen om te (vr)eten

Nog 95 dagen: Wat is echt belangrijk

Nog 96 dagen: Afzien (en genieten) in de brandende zon

Nog 97 dagen: Een ontspannen weekend

Nog 98 dagen: Een illusie armer
Nog 99 dagen: Mijn arme, arme benen

Nog 100 dagen: Bijna drie weken onderweg

Nog 101 dagen: Meer energie door goede voeding

Nog 102 dagen: Bikkelen door de regen

Nog 103 dagen: Tijd voor een lazy sunday

Nog 104 dagen: Let's get started

Nog 105 dagen: Vrijdag weegdag

Nog 106 dagen: De dag voor het tweede weegmoment

Nog 107 dagen: Geen bootcamp maar boostcamp

Nog 108 dagen: Lang leve de weekplanning

Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan