Voedie Nog 87 dagenHet officiële marathonschema is inmiddels begonnen. Dat betekent dat de laatste dertien weken zijn ingegaan. De trainingen van de club zal ik de komende weken niet vaak bijwonen aangezien ik mijn eigen schema volg. Een schema waarin behoorlijke pittige intervallen zijn opgenomen en waar ik weer vol aan de bak moet. 's Ochtends moest ik eerst nog werken, maar om me mentaal voor te bereiden had ik gelijk mijn loopspullen al aangetrokken. Dat is het voordeel van werken vanuit huis. Niemand die het ziet… Maar voordat het zover was werd er eerst nog ontbeten en geluncht. Op loopdagen probeer ik altijd goed rekening te houden met wat ik eet zodat ik daar onderweg geen last van krijg. Dat je eten omhoog komt of krampen krijgt wil je gewoon niet hebben.


Pannenkoeken als lunch

Mijn ontbijt bestond uit gebakken eieren met spek. De rest van de ochtend koffie en water. Net zoals ik op mijn voeding let op sportdagen, let ik ook op dat ik voldoende drink zodat ik daar niet op in hoef te leveren tijdens een training. Als tussendoortje een handje noten en als lunch de laatste pannenkoeken die ik nog had liggen. Na mezelf anderhalf uur de tijd te hebben gegeven om het eten te laten zakken, was het looptijd. Gewapend met mijn flesjes kokoswater begon ik aan de intervaltraining waarbij ik zes keer op behoorlijk tempo een kilometer moest lopen. Daartussen twee minuten rust. Ik haalde het beoogde tempo niet helemaal, maar was toch tevreden. Mijn focus had de afgelopen tijd met name op duurloopjes gelegen en dan is dit wel even andere koek.

 

Kwark na het hardlopen 

Na het trainen gelijk wat kwark met banaan, blauwe bessen, cacao nibs, honing en kaneel om de eiwitten weer aan te vullen. 's Avonds zou ik pas om 20.30 uur eten en ik was een beetje bang dat ik de tijd van 16.00 tot dat tijdstip zonder eten lastig kon overbruggen. Ik ben nogal een gewoontedier en eet 's avonds bijna altijd om 17.30 uur. De kwark vulde echter zo goed dat ik het prima uit kon houden. Op bescheiden wijze vierden we 's avonds met een Indische rijsttafel het 30-jarig jubileum van de loopgroep. De keus was ruim en ik kon prima de 'gezonde' dingen nemen. Naast sperziebonen at ik saté en salade. Ik miste de rijst geen moment! Het ijsje toe heb ik afgeslagen. Spa rood was mijn drankje deze avond. Al met al een goede dag waarbij ik goed heb bewogen en gezond heb gegeten.

 

Tip van de dag: Vruchtensap

Een glas sinaasappel- of appelsap uit een pak bevat bijna evenveel suiker als een glas cola. Daarnaast missen deze sappen een aantal waardevolle voedingsstoffen uit het fruit, zoals de vezels. Je mag dan denken dat je door het drinken van een sapje gezond bezig bent, maar dat valt dan toch even tegen. Door de hoeveelheid suikers bestaat de kans dat je ook nog eens aankomt in plaats van afvalt.

 

Geen update missen? Like dan de pagina van Voedie op Facebook. Met naast aankondigingen van updates ook andere nieuwtjes op het gebied van food.


Lees ook: 
Nog 88 dagen: Het weer gooit roet in het eten
Nog 89 dagen: Mijn schuldgevoel speelt op

Nog 90 dagen: Twee vliegen in een klap

Nog 91 dagen: Het resultaat na vier weken

Nog 92 dagen: Bijna vier weken onderweg

Nog 93 dagen: Lekker aan de kook

Nog 94 dagen: Neigen om te (vr)eten

Nog 95 dagen: Wat is echt belangrijk

Nog 96 dagen: Afzien (en genieten) in de brandende zon

Nog 97 dagen: Een ontspannen weekend

Nog 98 dagen: Een illusie armer
Nog 99 dagen: Mijn arme, arme benen

Nog 100 dagen: Bijna drie weken onderweg

Nog 101 dagen: Meer energie door goede voeding

Nog 102 dagen: Bikkelen door de regen

Nog 103 dagen: Tijd voor een lazy sunday

Nog 104 dagen: Let's get started

Nog 105 dagen: Vrijdag weegdag

Nog 106 dagen: De dag voor het tweede weegmoment

Nog 107 dagen: Geen bootcamp maar boostcamp

Nog 108 dagen: Lang leve de weekplanning

Nog 109 dagen: We gooien er een schepje bovenop
Nog 110 dagen: Hardlopen als een malle
Nog 111 dagen: De teugels een beetje laten vieren
Nog 112 dagen: Het eerste weegmoment
Nog 113 dagen: Laatste dag voor de eerste weging
Nog 114 dagen: Een frisse start van de dag
Nog 115 dagen: We pakken de draad weer op
Nog 116 dagen: Bijna helemaal de oude
Nog 117 dagen: Een dag met een vervelend staartje
Nog 118 dagen: Uitdagingen op de camping
Nog 119 dagen: Een goede start gemaakt
Hoe het allemaal begon: Aftrap: nog 120 dagen te gaan