Sauzen en smaakmakersIk maak de laatste tijd steeds meer zelf, maar sauzen koop ik nog kant-en-klaar. Nu ik het kookboek Sauzen en smaakmakers in huis heb komt daar verandering in. Te beginnen met mangochutney! 

Mijn vorige blog over de kookcursus die ik volg bij Kookstudio 75 in Wehl begon ik met de zin: Ik ben een bijzonder eigenwijze kok. Na les twee vul ik dat aan met: Ik ben een vrij onzekere kok. Man oh man, peentjes zweten was het vorige week. En niet alleen vanwege het feit dat het een warme nazomerdag was, maar ook omdat ik in mijn eentje verantwoordelijk was voor een gang.

Naast bakken is het maken van soep een van de dingen die ik graag en veel doe. Hoewel het seizoen voor pompoensoep weer bijna is 'losgebarsten', ben ik toch wel erg blij met deze nazomer en het feit dat ik daarom nog regelmatig gazpacho kan maken. Ik maak altijd een behoorlijke hoeveelheid zodat ik er een aantal dagen van kan eten. Hoe langer de gazpacho staat hoe beter! Dit recept is echt het allersimpelste recept dat je kunt bedenken. Ik had nooit gedacht dat de combinatie van watermeloen en tomaat zo lekker kon zijn. Mocht je na het maken van deze gazpacho nou de smaak te pakken hebben dan vind je op mijn andere blog Tijd voor soep nog meer recepten. 

gazpacho

Ik ben een bijzonder eigewijze kok. Nu hoeft dat op zich helemaal geen probleem te zijn, maar in mijn geval is dat het wel. Ik blijf continu dezelfde fouten maken en ook qua niveau kom ik niet vooruit. Een beetje 'scholing' op dit gebied is daarom geen overbodige luxe. En dus ga ik op kookcursus. Eentje voor beginners op precies te zijn.

kookstudio


Soms vallen werk en hobby mooi samen. Onlangs mocht ik voor de huis-aan-huiskrant Arnhemse Koerier Saakje Vissser interviewen over haar boek Saakje's Zoete Bakboek. Hoe leuk is het om met een stadsgenoot te praten over bakken en het maken van een eigen kookboek. Naast een deel uit het interview mag ik Saakje's recept voor oranjekoek met jullie delen. Niet alleen één van mijn favorieten, maar ook van Saakje.