Als ik aan veganistisch eten denk, dan denk ik aan hele andere dingen dan aan de recepten die ik in het boek Vegan Delight van Saskia Roeda tegenkom. Bladerend door het kookboek kom ik echter tot de conlcusie dat ik toch al wel regelmatig plantaardig eet en dat het helemaal niet zo'n ver van mijn bed show is als ik wellicht in eerste instantie dacht.Mijn vooroordeel: het is enorm lastig, tijdrovend en saai. Maar eigenlijk past het al heel goed bij mijn levensstijl. Benieuwd of dit bij jou ook het geval is? Doe dan mee aan de winactie. Ik mag namelijk een exemplaar van het boek weggeven.

De week is weer voorbij gevlogen! Er moest deze week natuurlijk weer gewoon gewerkt, maar ook was ik weer flink wat uurtjes aan het sporten. De marathon van San Sebastian komt nu steeds dichterbij. De laatste zondag van deze maand is het al zover. Maar er werd natuurlijk ook gekookt en geklust in de keuken. Kijk je mee naar De week van Voedie?

Tijd voor een feestje! Ik ga zaterdag 7 november naar het Bijna Waste Geweest Feest in Utrecht. We worden niet thuisgebracht en hoeven onze zwemspullen niet mee te nemen, maar krijgen wel een 'snoepzak' mee met 5 kg groente en fruit om precies te zijn. Wellicht heb je in mijn tijdlijn op Facebook en/of Twitter de actie van Kromkommer al voorbij zien komen. Zij willen 10.000 kg groente en fruit redden die anders worden weggegooid. Enerzijds is het groente en fruit die niet goed genoeg is om in de winkels verkocht te worden, denk aan 'misvormde' paprika's, wortels met twee benen of kromme komkommers. Anderzijds is het ook voedsel waarvan teveel is geproduceerd en anders wordt weggegooid. Zonde toch?

Tijd voor iets nieuws op mijn blog! Ik maak dagelijks een of meerdere foto's van wat ik kook, bak, maak, eet en doe. Ik post deze op Facebook, Twittter of Instagram, maar sommige foto's halen de social media niet of vergeet ik te posten, terwijl ze wel heel leuk zijn om te delen. Omdat lang niet al mijn lezers op social media actief zijn leek het me een leuke toevoeging voor mijn blog om eens per week een overzicht te posten van mijn week. Een andere reden om dit te doen is dat ik merk dat veel mensen denken dat ik alleen maar bezig ben met eten. Dat is niet zo! Ik wil jullie daarom ook wat meer inzicht geven in het leven van Dafne, want naast bloggen, koken en bakken heb ik ook nog andere hobby's en bezigheden. 

Er is geen ontkomen meer aan, de zomer is over, uit, voorbij. Geen avonden meer op het terras en op een spontane barbecue of picknicken in het park hoef ik dit jaar ook niet meer te rekenen. Maar hoe jammer dit ook is, de herfst en winter hebben op eetgebied ook weer zoveel voordelen dat het treuren om het einde van de zomer bij mij niet lang duurt. Het is weer tijd voor gerechten met onder meer wild, pompoen en pastinaak! Veel restaurants presenteren deze weken weer hun nieuwe kaart, zo ook brasserie de Boerderij in Arnhem. Tijdens een speciale proefavond mocht ik onlangs aanschuiven voor een 5-gangendiner waar de gerechten van de nieuwe kaart werden gepresenteerd.