44 dagen VoedieHet is vrijdag weegdag, maar voor het eerst sinds ik mijn challenge ben begonnen sta ik niet op de weegschaal. Iedereen die mij vanaf het begin heeft gevolgd heeft natuurlijk gemerkt dat er hele grote gaten zijn ontstaan tussen mijn blogs. Ik had enerzijds niet zoveel te vertellen en anderzijds lag mijn focus ook heel ergens anders. Is de challenge mislukt? Nee, dat zeker niet, want er is sowieso 5,4kg af en dat waren wel belangrijke kilo's. Het pafferige is verdwenen en ik zit weer lekkerder in mijn vel. Qua sporten gaat het top! Ik loop drie keer per week hard, zwem en doe aan bootcamp. Niet heel consequent als het gaat om zwemmen en bootcamp, maar dat is omdat het lopen van de marathon mijn topprioriteit is en als ik rust nodig heb dan neem ik dat.

Ik ben gek op linzen en gebruik ze zowel in de soep als bij bijvoorbeeld curry's of salades. Ik vind ze een goede vervanger voor maaltijden met pasta en rijst. Ze zijn rijk aan vezels en eiwitten en zorgen voor een lang verzadigd gevoel. Linzen worden veel gebruikt in de Arabische keuken en daarom is het ook niet verwonderlijk dat in een kookboek als Vegarabia recepten staan met linzen. Ik mag uit dit boek een recept met jullie delen, namelijk de linzen met zoete wortel, dadels en goudkleurige room. Ik vind het een bijzonder fijn recept waarbij robuuste smaken worden gecombineerd met een romige dressing en het zoete van de wortel en de dadel. Ik ben benieuwd of jij ook zo enthousiast bent over dit gerecht! Let me know.

VoedieEn zo ga je van een dagelijkse update naar bijna twee weken radiostilte. Als je was gaan denken dat ik was afgehaakt dan kan ik je dat niet kwalijk nemen. Nee, ik ben niet gestopt en nog steeds volop in training voor de marathon van San Sebastian. Daarnaast let ik ook nog steeds op mijn gewicht. Als we het dan toch over deze twee aspecten van mijn challenge hebben, dan zal ik ook maar gelijk zeggen dat deel één (trainen voor de marathon) succesvoller is dan het afvallen. Kort samengevat ben ik nog steeds zoekende naar een balans. Eigenlijk naar de ideale balans. Een gezonde leefstijl past bij mij, maar hoe ik dat voor de rest van mijn leven goed toe kan passen is nog de vraag.

Koken.blogSchrijven over eten doe ik niet alleen voor Voedie of mijn andere blog Tijd voor soep, maar ook nog voor koken.blog. Een leuke afwisseling! Ter onderbreking van de overload aan blogs over mijn challenge deel ik bij deze met jullie vijf leuke blogposts die ik afgelopen jaar schreef voor koken.blog. Zoals je zult merken zijn het hele diverse blogs, van rare gewoontes tot antwoord op de vraag waarom ik geen meesterbakker ben. Koken.blog maken we overigens met z'n drieën en dat zorgt voor een leuke afwisseling in blogposts. Mocht je mij (en de andere meiden) willen volgen dan kan dat via Twitter of Facebook. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste posts en andere nieuwtjes.

EXKi Amsterdam CSEen hapje van je broodje Carolus Quintus, een slokje van je vers gemaakte Fruit & Tea en tussendoor een vorkje prikkend van je salade Genova. Ondertussen uitkijkend over het IJ en bijna vergeten dat je op Amsterdam CS zit. Het station heeft er sinds een maand een hotspot bij. Bij de naam EXKi zal er niet gelijk bij iedereen een belletje gaan rinkelen, maar toen ik hoorde dat ze in Amsterdam op het centraal station zouden komen deed ik een klein dansje. Een verademing voor mensen die, net als ik, liever kiezen voor gezonde en verse voeding dan de slices pizza, patat, frikandel uit de muur, de big mac of döner. In dit restaurant kun je rustig ontwaken bij een kop koffie, lunchen met je vrienden of 's avonds voordat je naar huis gaat een hapje eten, maar alles is ook to go.