Bio10daagseOvernight oats als ontbijt is onbetwist favoriet bij ons thuis. De basis van overnight oats is havermout of havervlokken die je een nacht laat weken in melk, yoghurt of kwark, aangevuld met fruit, superfoods, zaden en/of noten. De combinaties zijn eindeloos! En dat maakt van ontbijten iedere dag een feestje. In het kader van de Bio10daagse deel ik graag mijn recept voor dit biologische ontbijtje met je. Eet smakelijk!

OntbijtwkKen je de uitdrukking ontbijt als een koning, lunch als een keizer en dineer als een bedelaar? Ik geloof er heilig in dat je nooit je ontbijt over moet slaan en dat het de meest belangrijke maaltijd van de dag is. Waar haal je anders de energie vandaan? Ik probeer daarnaast altijd zo gevarieerd mogelijk te ontbijten. 

Bio10daagseWil jij daggastblogger worden tijdens de Bio10daagse (18 t/m 27 september)? Een vraag waar ik niet lang over na hoef te denken. Ja natuurlijk! En dus is vrijdag 19 september ‘mijn’ dag. Als blogger krijg je een biologisch product toegewezen waarmee je aan de slag gaat. Ik mag me storten op de belangrijkste maaltijd van de dag; het ontbijt. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Hoe ik heel Nederland ga inspireren lees je vrijdag!

Ik kan terugkijken op een rustige week zonder echte uitschieters. Ik drink nog steeds iedere morgen lauwwarm water met citroen. Ik kan nog niet zeggen dat ik ontzettend profijt heb van de voordelen (pijsvertering bevorderen, meer energie geven en ontgiftend werken), maar ik kijk het nog wel even aan. Het weekend werd ik in de watten gelegd door manlief die niet alleen recepten had gezocht voor de beide dagen, maar ook nog eens zelf in de keuken stond. Ik heb er goed van genoten. Wat ik de rest van de week nog meer heb gegeten lees je in mijn nieuwste eetdagboek. 

De week is weer voorbij gevlogen. Een week waarin ik met een nieuw experimentje ben begonnen, maar ook een week waarin ik me ben gaan realiseren dat ik eigenlijk meer afwisseling wil qua lunch en ontbijt. Ik val veel terug op hetzelfde en wil daar eigenlijk meer in gaan variëren, maar weet nog niet goed hoe. Wellicht moet ik eens gaan werken met een weeklijst en maaltijden gaan plannen. Iemand hier al ervaring mee? Ik ga er eens over nadenken en wellicht zie je dat in de toekomst nog eens terugkomen op mijn blog. Nu tijd voor mijn eetdagboek van afgelopen week.