“Mag ik vragen waarvoor u dat gebruikt.” De vraag volgde op een verbaasde blik van de klant voor mij nadat ik bij de Ekoplaza vier pakken kokoswater op de band had neergezet. Na netjes een antwoord te hebben gegeven bleef het wel in mijn hoofd rondspoken. Ik gebruik kokoswater als sportdrank en in smoothies, maar eigenlijk alleen omdat het in de recepten staat of omdat ik het ergens heb gelezen dat het beter is. Maar waarom kokoswater nou beter is dan gewoon water? Ik kan het je niet zeggen. Hoogste tijd om op onderzoek uit te gaan en er een blog over te schrijven.
Nu het 's avonds weer langer licht is en de temperaturen stijgen komt er bij ons thuis steeds vaker een makkelijke en snelle maaltijd op tafel. Een van de favorieten is couscoussalade. We hebben inmiddels een basisrecept, maar variëren er op los. Soms laten we ons leiden door wat we in huis hebben, een andere keer kan het zijn dat we bijvoorbeeld zin hebben in kip en dat toevoegen. De oplettende lezer zal het opvallen dat het onderstaande recept anders is dan de ingrediënten die je op de foto hiernaast ziet. Je krijgt er een variatietip gratis bij!
Volgens mij val ik in herhaling als ik zeg dat ik een groot liefhebber ben van soep. Soep maken, soep eten of schrijven over soep op mijn blog www.tijdvoorsoep.nl. Het maakt niet uit in welke vorm. Gisteren hebben we een voorproefje gekregen van de zomer en dan denk ik meteen aan gazpacho. Dit Spaanse gerecht staat zomerdag bij ons regelmatig op het menu. Gazpacho is een koude soep van rauwe groenten en kruiden en dat hoor je ijskoud te eten. Voor serveren moet het minimaal een uur in de koelkast, maar ik vind het gerecht het lekkerste als het een hele dag heeft gestaan. Serveren met wat brood en/of salade.
In huize Van der Meer gaan we op de vrijdag vaak voor gemak. Pizza is een van de favorieten, maar als we aan het einde van een werkweek even bij willen kletsen met een borrel dan komen er tapas op tafel. Lekker brood, tapenade, wat vlees en kaas zijn eigenlijk vaste onderdelen. Willen we het onszelf helemaal makkelijk maken dan halen we alles kant-en-klaar, maar het is net zo leuk om (een deel van) je maaltijd zelf klaar te maken. In deze blog een aantal tips en recepten om in een handomdraai zelf lekkere tapas, zoals pesto en tomatentapenade op tafel te zetten.
Zullen we wat gaan eten bij Happyhappyjoyjoy? Hoor je het jezelf al zeggen? Toch is het een naam die wel blijft hangen. Dat moet ik IQ Creative en Julius Jaspers, de initiatiefnemers van dit restaurant met Aziatische gerechten dat in mei de deuren opent op de Bilderdijkstraat in Amsterdam, nageven. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik bijna nooit Aziatisch eet (een beetje verpest door slechte afhaalchinees en all you can eat wok), maar Happyhappyjoyjoy zet ik wel op mijn 'waar-ik-nog-een-keer-wil-gaan-eten-lijstje'.