Oké, eerlijk is eerlijk. De foto hiernaast van de raw appeltaart zal je niet meteen doen watertanden, maar geloof me, de smaak is duizend keer beter dan mijn foodstyling en -fotografiecapaciteiten. Ieder z'n vak zullen we maar zeggen. Belangrijker is om jullie te inspireren als het gaat om 'anders dan anders' bakken. Hoewel ik afgelopen weekend nog heb genoten van 'ouderwetse' appeltaart, barstensvol suiker, eet ik eigenlijk liever een variant die iets verantwoorder is en daarnaast ook nog eens enorm lekker. Sinds een klein jaar probeer ik voornamelijk cake, taart of koek te maken zonder suiker en op dat gebied gaat er echt een wereld voor me open.
Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen en ook de eerste maand van het nieuwe jaar hebben we al achter de rug. Inmiddels bestaat Voedie alweer een jaar. Het was een bijzonder leerzaam jaar, waarbij ik zowel online als offline veel leuke mensen heb leren kennen. Ik heb toffe foodevenementen bezocht, experimenteerde onder meer met paleo en proefde van raw lekkernijen. Naast Voedie ben ik een aantal maanden geleden ook gaan bloggen op koken.blog en sinds januari is er ook mijn eigen tweede blog www.tijdvoorsoep.nl. Verschillende platforms waar ik over uiteenlopende onderwerpen kan schrijven. En dat maakt het leuk!
Toen ik een maand geleden voor Voedie een top 5 van kookboeken uit mijn boekenkast samen wilde stellen, kwam ik tot de ontdekking dat dat nog niet zo makkelijk was. De top 5 werd toen een kijkje in mijn boekenkast. Na deel 1 is het nu hoog tijd voor het vervolg. Ik ben weer in mijn verzameling gedoken en heb wederom weer vijf hele verschillende boeken geselecteerd.
Verlepte 'verse' kruiden, yoghurt of kwark met een schimmellaagje, gerimpelde paprika’s omdat ik toch net iets teveel had gekocht. Het is, zeg ik met enigszins schaamrood op de kaken, eerder regelmaat dan uitzondering. Hoewel ik me best realiseer dat het zonde is om voedsel te verspillen, had ik toch even een extra zetje nodig. Dankzij Kliek&Co, die in actie komt tegen voedselverspilling, ga ik de uitdaging aan om een maand lang geen bruikbaar voedsel weg te gooien.
Het einde van het jaar is de gelegenheid bij uitstek om terug te blikken. 2014 Was het jaar dat ik ben begonnen met bloggen over food. Het waren leerzame maanden. Bijzonder om te ervaren dat steeds meer mensen Voedie zijn gaan volgen en ook via Facebook, Twitter en Instagram heb ik een trouw publiek opgebouwd. Ik publiceerde afgelopen jaar over de meest uiteenlopende onderwerpen, variërend van mijn ervaringen met paleo tot reviews van restaurants of producten en van recepten tot nieuwtjes. Welke artikelen bij mijn lezers het meeste in de smaak vielen lees je in deze blog.