Dat was dag 1 van 120. Het luchtte wel op om het eens goed van me af te schrijven en mezelf te realiseren dat ik zo niet verder wil. Om dit goede gevoel vooral vast te houden heb ik vrijdagmorgen een goede start gemaakt door om 7.00 uur te gaan zwemmen. Jaren geleden zwom ik 80 banen schoolslag, maar nu ben ik weer aan het opbouwen en deed ik er normaal gesproken 50. Omdat er best een tandje bij mag, gelijk opgetrokken naar 60 banen. En dat voelt goed! Door 45 minuten te zwemmen heb ik gelijk een deel van de mezelf opgelegde beweging gehad. Een uur bewegen per dag hoeft niet zo moeilijk te zijn, als je je momenten er maar voor kiest.
Nee, zover laat ik het echt nooit meer komen. Ik hoor het mezelf nog zeggen. En toch, toch ben ik jaren later weer bijna 82 kilogram. Het zijn cijfers die ik nooit meer op de weegschaal wilde zien staan, maar die nu angstvallig dichtbij komen. De trieste tussenstand van deze morgen is 79,9 kilogram. Mijn kleren zijn onderhand bijna allemaal te klein. De extra laag vet op mijn bovenarmen, bovenbenen en bij mijn buik zit me in de weg. Iedere dag neem ik me voor om af te gaan vallen, om de extra 15 kilogram nu voorgoed vaarwel te gaan zeggen. Maar het lukt tot dusver niet echt. Of laat ik zeggen echt niet. Maar jij eet toch zo gezond? Het is een veelgehoorde opmerking. Dat heb ik natuurlijk zelf in de hand gewerkt met al mijn blogs en posts op social media.
Op Heel Holland Bakt na en enkele films en documentaires, kijk ik eigenlijk niet tot nauwelijks naar programma's over koken. Ik ken mensen die dagelijks naar 24Kitchen kijken en wegdromen bij gerechten die ze vervolgens nooit zelf gaan maken. Zo zonde van mijn tijd. Ik duik liever zelf de keuken in om te experimenteren nadat ik ergens over heb gelezen of naar aanleiding van tips en tricks van internet. Voor Yvette van Boven maak ik echter een uitzondering. Zij is van maandag 17 tot en met vrijdag 28 augustus bij de VPRO op NPO2 te zien met haar eigen kookprogramma Koken met Van Boven. In vind haar kookboeken super. Niet alleen vanwege de recepten, maar ook door de vormgeving. Dat ik hierin niet alleen sta blijkt wel uit het feit dat Home made een van de best verkochte kookboeken van Nederland is!
Wat doe je als je tijdens je vakantie in Italië los wilt gaan in de delicatessenwinkels, maar al op je maximale gewicht zit? Juist, gewoon 15 kilogram bijboeken. En zo kon het gebeuren dat ik op de laatste dag van ons verblijf in Florence bij Eataly via mijn mobiele telefoon extra bagage incheckte, waarna we los konden gaan! ‘Supermarkt’ Eataly, een walhalla voor de liefhebber van Italiaans eten, kent z’n klanten, want bij de ingang stonden de dozen van DHL al opgesteld. Toeristen die niet met hun spullen wilde slepen konden het laten verschepen. Ook wij hebben even met die mogelijkheid gespeeld, maar aangezien we ook nog bij andere winkels in wilden slaan (in een volgende blog meer over Tuscan Taste waar we ook goed slaagden), kozen we voor het bijboeken van bagageruimte.
Het is Quartorze Juillet. In Frankrijk wordt dit vandaag uitgebreid gevierd, maar bij Villa Velperweg in Arnhem namen we zondag alvast een voorproefje met een culinair festijn. De Franse zon moesten we er even bij denken, maar onder de parasols en in de open tenten was het deze zondagmiddag goed toeven.
Met accordeonmuziek op de achtergrond, heerlijke geuren van de barbecue en een goed glas wijn waanden we ons deze middag en avond geheel in Franse sferen. Salades in overvloed, gegrilde groentes, Franse kazen, vleeswaren, een barbecue waar hele snoekbaarzen, schollen en grote moten zalm werden bereid, diverse soorten vlees en natuurlijk ontbraken stokbrood en crêpes niet. Samen met 150 andere ‘feestvierders’ genoten we van de Franse keuken.